Lees voor

Fietsen in Hoogeveen en omgeving

Als centrumstad in het groen is Hoogeveen een ideaal startpunt voor fietstochten. De bossen, de heide en de Drentse dorpjes vindt u vlakbij.

Op uw tocht door de regio treedt u in de voetsporen van Vincent van Gogh. In 1883 trok hij er te voet op uit om de omgeving van Hoogeveen te verkennen. Aan de Pesserstraat 24 vindt u het huis waar Vincent van Gogh zijn eerste nachten in Drenthe heeft doorgebracht.

Fietsknooppunten

In Drenthe is een compleet fietsknooppuntensysteem beschikbaar. Aan de hand van de knooppunten kunt u zelf uw route samenstellen. Onze medewerkers van het toeristisch informatiepunt helpen u graag op weg. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een vaste route te fietsen. Deze zijn onder andere te vinden op drenthe.nl

Route top 3

1. Tijdens de 10 dorpenroute rijdt u langs de 10 kernen van de regio. U rijdt door de prachtige natuur en kunt onderweg in de dorpen even de benen strekken.

2. De Arnicaroute leidt u langs de vogelrijke Boerveense plassen, het Mantingerzand met zijn vele jeneverbessen en recreatieplas Schoonhoven.

3. De Dwingelderveldroute voert vanaf Hoogeveen naar het nationale park, het grootste natte heidegebied van Noordwest-Europa. Een schelpenpad voert er dwars over,onder andere langs de vernieuwde schaapskooi en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Natuur in de buurt

Natuurlijk kunt u ook op pad zonder routebeschrijving. Een goede tip is het Spaarbankbos. Een gevarieerd bos waarin u een heerlijke ontspannen wandelroute kunt volgen. Wilt u liever wat actiever zijn? Maak dan eens gebruik van het trimparcours inclusief natuurlijke oefentoestellen. Dit is ook leuk om samen met (klein)kinderen te doen.

Fietsroutes op de kaart

Fietsroutes zijn verkrijgbaar bij Tourist Info Hoogeveen, Hoofdstraat 17a in Hoogeveen.

Uitgelicht

Zoeken