Lees voor

Recreatie en Toerisme

Vrije tijd en Toerisme

In Hoogeveen zijn er het hele jaar door veel verschillende evenementen. In het voorjaar is er de Cascaderun, in de zomer de Pulledagen en Hoogeveen Culinair en in de winter kunt u genieten van de Noorderlichtjesparade. Ook in de omliggende dorpen zijn veel evenementen. Bekijk de evenementenkalender voor een compleet overzicht.

In en om Hoogeveen is altijd wat te doen, overdag en ’s avonds. Van theater tot bioscoop, van discotheek tot klein café. Maar ook als winkelstad heeft Hoogeveen veel te bieden. De stad werd eerder verkozen tot ‘Beste binnenstad 2011 – 2013’. Winkelen in deze stad is uniek, want in het centrum ligt het grootste waterkunstwerk van Nederland: de Cascade.

Een centrumstad in het groen, dat is Hoogeveen. Het ideale startpunt voor een fiets- of wandeltocht. De bossen, de heide en de Drentse dorpjes vindt u vlakbij en zijn goed bereikbaar. Ook het sportverenigingsleven bloeit volop. Zelfs als u hier op vakantie bent kunt u daar van meegenieten. Meer informatie over sport vindt u op Sportief Hoogeveen.

Extra informatie

Voor meer informatie over kunst, cultuur, sport en evenementen kunt u ook terecht bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) gevestigd in Punt H aan de Hoofdstraat 17A.

sport 300

Filmpje over de evenementen van Hoogeveen

Uitgelicht

Zoeken