Lees voor

Recreatie en Toerisme

Vrije tijd en Toerisme

Dynamiek, ambitie en kwaliteit. Dat is Hoogeveen. Het hele jaar door zijn er veel verschillende evenementen. In het voorjaar is er de Cascaderun, in de zomer de Pulledagen en Hoogeveen Culinair en in de winter kunt u genieten van de Noorderlichtjesparade. Maar ook in de dorpen zijn veel evenementen. Kijk op de evenementenkalender voor een compleet overzicht.

Hoogeveen biedt veel mogelijkheden voor de kunst- en cultuurliefhebber. Dit geldt niet alleen voor de plaats Hoogeveen, maar ook voor de omliggende dorpen.

In en om Hoogeveen is altijd wat te doen, overdag en ’s avonds. Van theater tot bioscoop, van discotheek tot klein café. Maar ook als winkelstad heeft Hoogeveen veel te bieden. De stad draagt de titel ‘Beste binnenstad 2011 – 2013’. Winkelen in deze stad is uniek, want in het centrum ligt het grootste waterkunstwerk van Nederland: de Cascade.

Een centrumstad in het groen, dat is Hoogeveen. Het ideale startpunt voor een fiets- of wandeltocht. De bossen, de heide en de Drentse dorpjes vindt u vlakbij en zijn goed bereikbaar.
Ook het sportverenigingsleven bloeit volop. Zelfs als u hier op vakantie bent kunt u daar van meegenieten. Meer informatie over sport vindt u op Sportief Hoogeveen.

Voor meer informatie over kunst, cultuur, sport en evenementen kunt u ook terecht bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) gevestigd in Punt H aan de Hoofdstraat 17A.

sport 300 

Filmpje over de evenementen van Hoogeveen.

Uitgelicht

Zoeken