Lees voor

Recreatie en Toerisme

Vrije tijd en Toerisme

Sportief, bruisend en dynamisch, dat is Hoogeveen. Zowel in het stadscentrum als in de omliggende dorpen kunt u het gehele jaar door genieten van evenementen en prachtige fiets- en wandelroutes. Wilt u een actueel overzicht van alle evenementen? Kijkt u dan eens op de evenementenkalender. In de zomermaanden mag u zeker de Pulledagen niet missen. Dit evenement heeft een rijke historie en is een begrip in de wijde omtrek.

Bent u een echte Bourgondiër die van lekker eten en gezelligheid houdt? Breng dan eens een bezoek aan een van de horecagelegenheden of in augustus aan het sfeervolle event Hoogeveen culinair.

In het centrum van Hoogeveen ligt het grootste waterkunstwerk van Nederland, de Cascade.

Kunst en cultuur

Wist u dat Hoogeveen een rijke cultuurhistorie heeft? Op diverse plaatsen langs de Hoogeveensche vaart staan verhalenpalen waar u het verhaal van de omgeving te horen krijgt. Maar ook in de diverse dorpskernen en in het centrum van Hoogeveen zijn veel authentieke details bewaard gebleven. In de zomermaanden kunt u vanaf het toeristisch informatiepunt een stadswandeling onder leiding van een gids maken. De gids leidt u langs de meest karakteristieke plekken en vertelt over het verleden van Hoogeveen.

Geïnteresseerd in de hedendaagse kunst en cultuur? Breng dan eens een bezoek aan theater De Tamboer, Huize Venendal of de Verhalenwerf.

In Beweging

Een centrumstad in het groen, dat is Hoogeveen. Het ideale startpunt voor een fiets- of wandeltocht. De bossen, de heide en de Drentse dorpjes vindt u vlakbij en zijn goed bereikbaar. Ook het sportverenigingsleven bloeit volop. Zelfs als u hier op vakantie bent kunt u daar van meegenieten. Meer informatie over sport vindt u op Sportief Hoogeveen.

Uitgelicht

Zoeken