Lees voor

Prijsuitreiking Jan Carmiggeltprijs Hoogeveen

23 februari 2018 - Vanmiddag was de feestelijke prijsuitreiking van de Jan Carmiggelt Prijs in De Tamboer, Hoogeveen. De Jan Carmiggelt Prijs, de architectuurprijs van de gemeente Hoogeveen, werd voor het laatst uitgereikt in 2008.
Net als de voorgaande keer was er een vakjuryprijs en een publieksprijs.
De vakjury bestond uit Annet Ritsema, Bert Huisjes en Haiko Meijer. Van de zes inzendingen werden vijfinzendingen genomineerd. Naast de gevels van de woningen en de interieurs heeft de jury ook gekeken naar de woning in samenhang met de omgeving: hoe voegt het gebouw zich in het straatbeeld?

De jury: ”Van de vijf genomineerde woningen hebben we als jury unaniem een winnaar gekozen. Deze minimalistische woning onderscheidt zich van de rest door zijn ingetogen karakter en tijdloze architectuur. Het vakkundige metselwerk, het interieur waar binnen en buiten voortdurend met elkaar in contact staan. Een hele sjieke villa, zonder protserig te zijn.”

foto Gerrit Boer

Uit de vijf genomineerde projecten koos de jury uiteindelijk als winnaar:
Villa FT, Kastanjelaan 8, Hoogeveen
Ontwerp:  Dreessen Willemse Architecten, Heerlen (Lars Dreessen)
Opdrachtgever:  Familie Fieten-Mulderij

 

Voor de publieksprijs deden in totaal 22 projecten mee. Het publiek stemde van 13 tot 20 februari via een web enquête op de website www.jancarmiggeltprijs.nl. 1085 mensen brachten hun stem uit voor de mooiste woning van Hoogeveen.

 

De winnaar van de publieksprijs van de Jan Carmiggelt Prijs 2018, met 29% en 312 stemmen, is geworden:Foto Gerrit Boer
Het Pakhuis, Blankvoorn 34, Erflanden Hoogeveen
Ontwerp: De Tekenwerkplaats, Zwolle (Jonathan Kok)
Opdrachtgever: Familie Hazelhoff


Wethouder Bert Otten reikte de vakjuryprijs en de publieksprijs uit.
De twee prijstrofeeën voor de vakjury- en de publieksprijs zijn gemaakt door Harma Wierbos van Glas en Kunstig in Alteveer, in samenwerking met Lasbedrijf Harry Zomer, Alteveer.
In een expositie in de Tamboer en op onze site, kunt u alle projecten bekijken.


Download hier het vakjuryrapport

 

Uitgelicht

Zoeken