Lees voor

Werken aan een veilig sportklimaat

De sportfunctionarissen van Sportief Hoogeveen ondersteunen besturen, trainers en vrijwilligers van sportaanbieders door trajectondersteuning op maat en centrale bijscholingen. Een belangrijk onderdeel hiervan is werken aan een veilig sportklimaat. Twee mooie voorbeelden van de afgelopen periode zijn:

Themabijeenkomst Gedrag (g)een probleem

33 trainers van verschillende verenigingen uit Hoogeveen en De Wolden hebben deelgenomen aan een workshop over het omgaan met jongeren met gedragsproblemen.
De trainers hebben geleerd hoe je probleemgedrag tijdens de sport kunt voorkomen en wat je moet doen wanneer het toch mis gaat. Een goede stap richting het bevorderen van een veilig sportklimaat voor trainers en kinderen.

4 inzichten in Trainerschap

Trainers van een vereniging krijgen bij hun eigen club een cursus aangeboden van een van de sportfunctionarissen. Hier gaan ze aan de slag met leervragen gericht op een veilige en sportieve leeromgeving. Aan de hand van de inzichten structuren, stimuleren, individuele aandacht en regie overdragen, wordt er gewerkt aan concrete acties voor in de trainingen. De afgelopen tijd hebben 10 trainers van korfbalvereniging HHV Hollandscheveld en 6 trainers Hoogeveense Basketbalvereniging deelgenomen.

 

Uitgelicht

Zoeken