Lees voor

Veel animo voor het preventiemenu basisonderwijs 2018

15 augustus 2018 - Bijna alle basisscholen in de gemeente Hoogeveen hebben zich de afgelopen maanden ingeschreven voor diverse gastlessen uit het preventiemenu basisonderwijs voor schooljaar 2018-2019. Te denken valt aan gastlessen over financiën, gezondheid, relaties en internetgebruik.

Het preventiemenu

Het preventiemenu is onderdeel van Jong Hoogeveen. In de gemeente Hoogeveen is in schooljaar 2016-2017 gestart met het preventiemenu basisonderwijs, omdat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes

Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen konden hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2018-2019. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor volgend jaar zijn er onder andere 22 opgaven voor diverse gastlessen van Halt, 15 opgaven voor de Extra Gym lessen van Sportief Hoogeveen, 13 opgaven voor de lessen brandveilig leven van Veiligheidsregio Drenthe, 12 opgaven voor de Smaaklessen van Sportief Hoogeveen/Rabobank Het Drentse Land, 8 opgaven voor Geld & Zo van de Gemeentelijke Kredietbank en 8 opgaven voor Samen Weerbaar van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen.

Meer informatie

Meer informatie over het preventiemenu basisonderwijs kunt u opvragen bij Leoni Pleiter, coördinator preventiemenu, via e-mail l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl.

Collage preventiemenu

Uitgelicht

Zoeken