Lees voor

De eerste CityTrainers van Hoogeveen worden opgeleid

Het wordt al een hechte groep van 9 deelnemers met allemaal een heel verschillende achtergrond en motivatie om deel te nemen. Vol energie en enthousiasme ontmoeten ze elkaar wekelijks. ‘Het is fantastisch om met deze groep aan de slag te zijn, iedere week hebben we bijna tijd te kort en willen we nog wel veel meer doen’ aldus Frank Schuurman, sportfunctionaris bij Sportief Hoogeveen. Samen met Alinda Potze, jongerenwerker bij SWW, verzorgen zij de cursus.

Op dit moment zijn ze bezig met het eerste deel van de cursus en hebben ze zes bijeenkomsten gehad. Tijdens deze bijeenkomsten staan de vier vaardigheden van CityTrainers centraal: presenteren, organiseren, samenwerken en jezelf ontwikkelen.

Iedere week ziet het programma er anders uit. Het ene moment zijn ze fanatiek samen aan het boksen en het andere moment interviewen ze elkaar en presenteren dat aan de groep. Ze spelen rollenspellen en leren daarmee verschillende vormen van conflicthantering.

De CityTrainers geven elkaar feedback, benoemen tips en tops en leren zodoende van en met elkaar. Organiseren zelf activiteiten die ze aanbieden aan de groep en leren hoe je moet voorbereiden, voor de groep staat en uitleg geeft.

Binnenkort gaan de cursisten starten met de praktijkstages waar ze zich verder kunnen ontwikkelen bij verschillende sport- cultuur en welzijnsorganisaties. Op de hoogte blijven? Volg CityTrainers Hoogeveen op Facebook.

 

Uitgelicht

Zoeken