Lees voor

Weekendschool Hoogeveen is dé plek voor nieuwsgierige kinderen!

26 juli 2017 - Zit jouw kind bijna in groep 7? Is je zoon of dochter enthousiast en gemotiveerd om kennis te maken met boeiende werelden? Dan is de weekendschool vast iets voor hem of haar! Weekendschool Hoogeveen verbreedt de horizon van de kinderen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en een bredere blik op de wereld krijgen.

Vanuit Jong Hoogeveen is het idee ontstaan om een Weekendschool in Hoogeveen op te starten. Weekendschool Hoogeveen is de plek waar enthousiaste kinderen uit Hoogeveen kennis maken met boeiende leefwerelden, kinderen die een extra kans verdienen om hun talenten te ontwikkelen. Dit doen we door het stimuleren van talenten in de breedste zin van het woord. De weekendschool brengt de wereld een beetje dichter bij de kinderen. We laten ze kennis maken met mensen die interessante beroepen hebben.

In het eerste jaar kunnen (maximaal 20) kinderen uit groep 7 elke zaterdagmiddag meedoen. De gastdocenten vertellen enthousiast over hun beroep en kinderen mogen zelf meewerken en zo ervaren hoe iets werkt. De kinderen ontwikkelen zo nieuwe vaardigheden en maken kennis met allerlei beroepen. Ze bouwen een netwerk op dat gunstig kan zijn voor hun toekomst. Ze komen met veel nieuwe dingen in aanraking en kunnen daardoor beter kiezen wat ze willen worden. De Weekendschool kan net dat extra steuntje in de rug zijn voor kinderen met een bepaald talent om zich op dat gebied verder te ontwikkelen.

De bijzondere dingen die de kinderen meemaken op de Weekendschool, delen zij natuurlijk  in de klas, maar ook thuis. Zo inspireren ze klasgenoten, broertjes, zusjes en ouders. De Weekendschool Hoogeveen gaat in het najaar van 2017 van start in Hoogeveen Zuid en Wolfsbos. Kinderen uit groep 7 krijgen in de klas informatie over de weekendschool. Deelname aan de weekendschool is gratis.

De weekendschool is op dit moment in de opstartfase. Heb je vragen, dan kun je terecht bij Bart Pijper (b.pijper@swwh.nl, 0528- 278855). Bart is door SWWH als projectleider voor de Weekendschool aangesteld. Lisette Trinks van CMO STAMM is, vanuit eerdere ervaringen met het opzetten en begeleiden van de weekendschool in Oldambt betrokken bij de Weekendschool Hoogeveen (l.trinks@cmostamm.nl, 06-13581471).

Uitgelicht

Zoeken