Lees voor

Veel animo voor het preventiemenu basisonderwijs

28 juni 2017 - Bijna alle basisscholen in de gemeente Hoogeveen hebben zich de afgelopen twee maanden ingeschreven voor diverse gastlessen uit het preventiemenu basisonderwijs voor schooljaar 2017-2018. Te denken valt aan gastlessen over financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en verstandig omgaan met vuurwerk. 

Het preventiemenu

Het preventiemenu is onderdeel van Jong Hoogeveen. In de gemeente Hoogeveen is in schooljaar 2016-2017 gestart met het preventiemenu basisonderwijs, omdat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes

Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen konden hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2017-2018. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor volgend jaar zijn er zestien opgaven voor online veiligheid van Halt, dertien opgaven voor de Smaaklessen van Sportief Hoogeveen, twaalf opgaven voor de gezondheidsweek van Sportief Hoogeveen en negen opgaven voor Geld & zo van de Gemeentelijke Kredietbank.

Meer informatie

Meer informatie over het preventiemenu basisonderwijs kunt u opvragen bij Leoni Pleiter, coördinator preventiemenu, via e-mail l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl.
 

 

Uitgelicht

Zoeken