Lees voor

Update: naschoolse activiteiten Verzetsbuurt en Zeeheldenbuurt

28 juni 2017 - In de Verzetsbuurt en Zeeheldenbuurt worden er vanuit Jong Hoogeveen veel naschoolse activiteiten georganiseerd voor kinderen die op de Juliana van Stolbergschool en Villa Kakelbont zitten. Map Dijkstra, coördinator vanuit de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWWH) organiseert deze activiteiten zodat kinderen na schooltijd zich niet hoeven te vervelen maar zich op een speelse manier verder kunnen ontwikkelen.

Enthousiast

Kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hebben de afgelopen periode uiteenlopende dingen gedaan. Zo hebben ze vetbollen en nestkastjes gemaakt voor vogels, zijn ze naar een boerderij geweest om dieren te verzorgen en hebben ze paasmandjes gemaakt. Daarnaast zijn ze al meerdere malen naar het bos geweest om vlotten te bouwen en waterbeestjes te zoeken. De kinderen hebben ook geleerd om in bomen te klimmen en hutten te bouwen. Ze zijn inmiddels zo enthousiast over de activiteiten in het bos dat ze in het weekend hun ouders hiermee naartoe nemen.

Gezond koken

In mei hebben twaalf kinderen drie keer een workshop gevolgd, waarin ze leerden om gezond te koken. In groepjes van drie maakten ze een lekker gerecht waarna ze dit met zijn allen hebben opgegeten. De kinderen vonden het erg leuk om te leren hoe je gezond en lekker kan koken.

Volgend schooljaar wil Map Dijkstra een verdiepingsslag maken. ‘Het zou mooi zijn als we met de kinderen een kijkje in de keuken kunnen nemen bij verschillende bedrijven. Zo kunnen de kinderen snuffelen aan verschillende sectoren en kunnen we samen gericht bezig zijn met hun toekomstperspectief.’

 

Uitgelicht

Zoeken