Lees voor

Superchefs in Krakeel

9 februari - Jong Krakeel leidt kinderen op tot superchefs! Het derde blok is alweer halverwege en er komen nog steeds aanmeldingen binnen voor een volgend blok. Superchefs is een programma waarin kinderen kennis maken met het koken, onder leiding van Sportief Hoogeveen en vrijwilligers uit de wijk. Dit blok worden zelfs de producten gesponsord door LIDL Krakeel, groot dank daarvoor!

Theorie en praktijk

Voorafgaand aan het koken krijgen de Superchefs informatie over verschillende thema’s. Zo staat de eerste les hygiëne en veiligheid centraal. De tweede en derde les gaat over de Schijf van Vijf en in de laatste les komen de verschillende smaken aan bod.  Na de theorie mogen ze hun kunsten tonen in de praktijk. Eén groepje in de keuken van het MFC De Magneet en de andere twee groepjes in de jeugdsoos. Elke les is er een groepje bezig met het maken van een voorgerecht, hoofdgerecht of een nagerecht. Tijdens de kookworkshops ontdekken kinderen hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. Na afloop van elke les mogen de superchefs het door hun gemaakte gerecht aan elkaar presenteren om het vervolgens gezellig met elkaar op te eten. Tussendoor worden er ook opdrachten uit het werkboek gemaakt om zowel de theorie als de praktijk weer even naar boven te halen.

Na 4 weken mogen alle Superchefs hun welverdiende Superchefcertificaat ondertekenen. Daarnaast krijgen ze een receptenboekje en werkboekje mee naar huis zodat ze thuis ook lekker gezond kunnen koken.

Aanmelden

Aanmelden voor het volgende blok kan via: www.actiefjonghoogeveen.nl. Maak een account aan en schrijf je in!

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers die gezellig mee willen helpen.  Wilt u zich inzetten voor deze cursus in uw wijk? Meld je dan bij Nienke IJmker (06-52302770 / n.ijmker@dewoldenhoogeveen.nl). Wanneer u zich opgeeft mag uw kind gratis meedoen. Wat zou je eventueel moeten doen? Het halen van een paar boodschapjes, het geven van een stukje theorie aan de hand van een poster (dit is allemaal al uitgewerkt op papier) en het begeleiden van het koken.

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken