Lees voor

Stop schulden! Praat jij ook mee over het oplossen van schulden bij jongeren?

Op 3 april vanaf 18.30 uur organiseert Jong Hoogeveen de bijeenkomst ‘Stop schulden’ in de Tamboer. We gaan die avond met elkaar op zoek naar concrete oplossingen. De verhalen van drie jongeren staan hierbij centraal, zij vertellen hun verhaal over hoe ze in de schulden zijn gekomen in een korte film. Verder zijn er dansoptredens en Nadja Jungmann vertelt over stress door schulden. Kom je ook meepraten over jongeren en schulden? Meld je dan snel aan via 06-13581471.

Op 13 en 14 maart hebben SWWH en CMO STAMM met 187 leerlingen van het Alfa College in Hoogeveen over geld en schulden gesproken. Door middel van de versnellingskamer kregen de leerlingen stellingen waar ze op konden reageren. De resultaten zijn per groep direct met elkaar besproken en leverde mooie informatie en gesprekken op. De informatie wordt gedeeld op de bijeenkomst ‘Stop Schulden’ op 3 april in de Tamboer in Hoogeveen, waar u van harte welkom bent.

Op 24 maart worden twee gastlessen gegeven op het RVEC aan 3e jaars VMBO-Tl leerlingen over geld en schulden. Samen met de jongeren gaan we in gesprek over dit onderwerp, dit is erg belangrijk omdat er nog steeds een taboe rust op schulden. Bewustwording van je eigen uitgaven en inkomsten is een eerste belangrijke stap. Er zijn allerlei mogelijkheden om op tijd hulp in te schakelen. Dat geven we aan alle jongeren mee tijdens deze lessen.

stop schulden

 

Uitgelicht

Zoeken