Lees voor

Positief Opgroeien Drenthe Sport (POD Sport)

In Gemeente Hoogeveen en De Wolden wordt POD Sport ingezet om verenigingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van positief sportklimaat. Het doel is om een veilige plek te creëren voor kinderen om te sporten, talent te ontwikkelen en plezier te maken. In samenwerking met de sportfunctionaris welzijn wordt gekeken naar de stappen die een vereniging kan zetten om dit te bereiken. Ook wordt er samen gewerkt met hulpverleners om zo te zorgen dat een kind optimaal begeleid en ondersteund wordt. De lijnen naar een vereniging zijn vaak voor hulpverleners beperkt aanwezig. Door de sport functionaris welzijn in te schakelen kan deze drempel weg genomen worden.

Verbinding sport en zorg

Door sport in te zetten als middel om kwetsbare kinderen te bereiken en te ondersteunen worden twee verschillende disciplines verbonden. Hierdoor kan er preventief gehandeld worden en wordt er sneller gesignaleerd. De sportfunctionaris welzijn heeft contacten met het CJG, buurten, wijken, scholen en verenigingen. Zo kan er in groter verband een goede samenwerking tot stand gebracht worden. Ons doel houden we altijd voor ogen: het ondersteunen van positief gedrag en kinderen steun geven op weg naar zelfontplooiing.

Contact

Voor meer informatie of inzet van POD Sport in Hoogeveen of De Wolden kunt u contact opnemen met Fiona de Lange, sportfunctionaris Welzijn, per e-mail (f.de.lange@dewoldenhoogeveen.nl) of telefoon (06-27004121)

 

Uitgelicht

Zoeken