Lees voor

Peuters drinken water

Water is voor iedereen alledaags en vanzelfsprekend. Maar voor kinderen is water fascinerend. Oktober 2015 stond om die reden het thema water centraal bij alle peuterspeelzaallocaties van SPSH. Vanaf dat moment stimuleert SPSH de peuters om water te drinken op de peuterspeelzaal. Belangrijkste reden omdat het gezonder is dan welke drankjes dan ook. Daarnaast is het voor ouders goedkoop en gemakkelijk. De SPSH is trots dat alle peuters nu water drinken op de peuterspeelzaal. Vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Hoogeveen hebben alle locaties destijds DrinkWaterpakketten ontvangen.

Overstap naar het basisonderwijs

Op een aantal basisscholen in de gemeente Hoogeveen wordt ook water gedronken door de kinderen. Hopelijk volgen er meer scholen die overgaan op waterdrinken, want als een 4-jarige al aangeeft: ‘We drinken toch water? Dat deden we op de peuterspeelzaal ook’ dan kunnen de scholen niet achterblijven.

Meer informatie

Voor meer informatie over JOGG kunt u contact opnemen met Leoni Pleiter, JOGG-regisseur van de gemeente Hoogeveen via l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl of 06-55470123.

 

Uitgelicht

Zoeken