Lees voor

Ontmoetingsplek Jonge Ouders

28 juni 2017 - Stel: je bent of wordt jong ouder: dat is gelukkig meestal een blijde gebeurte-nis, maar er komt ook veel op je af. Er zijn verschillende onderwerpen waar je als aanstaande jonge ouders meer over wilt weten, of zaken die je moet rege-len en organiseren. De ontmoetingsplek jonge ouders is een inloopplek waar je altijd terecht kunt voor informatie en advies op verschillende gebieden. Denk aan financiën, vragen over opvoeding of verzorging, relaties en meer. Je kunt er ook andere jonge ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en een kopje koffie of thee drinken. ‘In Hoogeveen bestaat natuurlijk wel de jonge moeder-groep, waar moeders tot ca. 24 jaar elkaar ontmoeten, maar wij willen graag méér jonge moeders, en ook vaders, bereiken. De leeftijdsgrens trekken wij niet zo scherp’, licht Mariska Thonhauser toe. Namens VVE&O is zij betrokken bij het project.

De ontmoetingsplek wordt gecombineerd met een ‘snuffelwinkeltje’ waar je terecht kunt voor gratis nieuwe of tweedehands baby- of kinderspulletjes, speelgoed en (zwangerschaps)kleding.

Locatie

‘Het is onze wens dat de ontmoetingsplek minimaal één dag per week geopend is. Daarom zijn wij op zoek naar een geschikte locatie, laagdrempelig en een plek waar ouders graag komen. Wij denken bijvoorbeeld aan een ruimte bij een kinderdagverblijf’, vertelt Elke Kremer die het project coördineert namens de SWW.  ‘We willen graag na de zomer van start, vandaar de oproep aan ie-dereen die ons kan helpen aan een geschikte locatie om contact op te nemen.’
Het organiseren van themabijeenkomsten of andere activiteiten behoort ook tot de mogelijkheden op de locatie.

Jonge ouders

We komen ook graag in contact met Jonge Ouders die leuke ideeen hebben om dit initiatief verder vorm te geven. Dus ben je een jonge ouder en lijkt het je leuk om mee te denken over dit initiatief? Je ideeën zijn meer dan welkom.

Vrijwilligers

Het is de bedoeling dat vrijwilligers de ontmoetingsplek gaan bemensen. Wij zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Affiniteit met de doelgroep jonge ouders is handig. Je hoeft niet persé zelf (jonge) ouder te zijn. Wij vragen een inzet van ongeveer 4 uur per week en vinden het fijn als je je voor mini-maal een jaar wilt inzetten. Als je het leuk vindt om te helpen bij het ontwikke-len van dit initiatief en het bedenken en organiseren van activiteiten je aan-spreekt, neem dan contact op met Elke Kremer via e.kremer@swwh.nl of telefonisch op 0528 278 855.

 

Uitgelicht

Zoeken