Lees voor

Interview met Ineke Stolmeijer, coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hoogeveen

Kan je iets over jezelf vertellen en wat je zoal doet met betrekking tot Jong Hoogeveen?
Binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) werken professionals van de jeugdgezondheidszorg, de welzijnsorganisatie, MEE en de gemeente samen. Het CJG is de toegang voor alle vormen van jeugdhulp: we zetten er op in alle kinderen zo snel mogelijk de juiste zorg te geven. Daarnaast zetten we met preventie ook in op het voorkomen van problemen of op het voorkomen dat problemen uit de hand lopen: allemaal belangrijke elementen bij het kansrijk laten opgroeien van kinderen. De preventieve taken van het CJG worden dus onder andere in Jong Hoogeveen uitgevoerd.

Waarom vind je Jong Hoogeveen zo belangrijk?
Alle kinderen verdienen het om gezond, gelukkig en kansrijk op te groeien, wij als volwassenen hebben de taak om gezamenlijk de voorwaarden daarvoor te creëren en te ondersteunen:” it takes a whole village to raise a child!”
Wat zijn al hele mooie resultaten van Jong Hoogeveen? De positieve uitstraling van Jong Hoogeveen en de grote betrokkenheid van veel partijen. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het preventiemenu voor het basisonderwijs. Alle basisscholen hebben nu een totaaloverzicht van de preventie activiteiten en  kunnen een aanbod kiezen, afgestemd op de behoeften van de kinderen op de scholen.

Hoe zie jij Jong Hoogeveen over twee jaar?
Dan kan er nog sneller worden ingespeeld en kan maatwerk worden geleverd op en voor de actuele behoefte en vragen van kinderen en/of ouders. Organisaties die voor en met kinderen werken werken dan nog veel meer samen.

Waar ben je trots op wat betreft Jong Hoogeveen?
Dat we  “van onderop” dus bij kinderen en jongeren zelf en bij hun ouders, de vragen zijn gaan ophalen.

Waar zie je nog kansen?
Ik zou graag een nog grotere groep kinderen, jongeren en ouders willen betrekken  bij plannen en beleid, een soort denktank dus,  die we advies kunnen vragen.
Heb je nog een oproep voor ouders, vrijwilligers en professionals?
Doe en denk mee met Jong Hoogeveen!

Wie wil je in de volgende nieuwsbrief aan het woord laten komen?
Marian Kleve, directeur SPSH, zij draagt met alle peuterspeelzalen dagelijks bij aan de visie van Jong Hoogeveen.

 

Uitgelicht

Zoeken