Lees voor

Avondschool Hoogeveen

De Avondschool Hoogeveen biedt studiebegeleiding voor alle inwoners van Hoogeveen. Iedereen die iets wil leren, kan op dinsdagavond gratis terecht op locatie Eduwiek.

De Avondschool Hoogeveen helpt jong en oud die hun kennis willen bijspijkeren of een cursus of training volgen. Dat gaat op een ontspannen en gezellige manier, vertelt projectleider Kees de Vries. “Met een kop koffie en zonder stress gaan we met iemand in zijn eigen tempo aan de slag. Samen helpen we hem stap voor stap omhoog. Dat kan op veel gebieden. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het leren van de autotheorie, een EHBO- of computercursus, leren schrijven en lezen, je VCA-diploma halen of leren opkomen voor jezelf. Ons aanbod hangt af van wat de mensen graag willen leren; wij kijken graag of we vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen.”

Op dit moment hebben we ongeveer 25 deelnemer voor de cursus Computer Vaardigheden, Nederlands/Rekenen en VCA. Op 12 en 19 september hebben we informatieavond en inschrijving voor het nieuwe jaar.
De deelnemers zijn enthousiast aan de slag. Ze komen met plezier. Ook de onderlinge contacten zijn goed om te zien. Voor VCA hebben we enkele diploma’s kunnen uitreiken.

Deelnemers én vrijwilligers zijn welkom

De avondschool is een initiatief van het Roelof van Echten College, RSG Wolfsbos, het Alfa-college, RENN4, SWW, Taalhuis, Ambiq en de gemeente Hoogeveen. Docenten en medewerkers van deze organisaties geven cursussen en trainingen aan inwoners die graag hun kennis en kunde willen vergroten. “Ook vrijwilligers helpen de deelnemers met leren. Iemand met verstand van computers kan inwoners bijvoorbeeld op weg helpen met verschillende programma’s of met social media. Een creatieveling vindt het wellicht leuk om anderen te leren bloemschikken. We ontmoeten deze vrijwilligers graag, want ook op het gebied van vrijwilligerswerk is er van alles mogelijk in de avondschool. Geïnteresseerde deelnemers én vrijwilligers zijn van harte welkom!"
 
Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/avondschoolhoogeveen of neem contact op viainfo@avondschoolhoogeveen.nl.
   

 

Uitgelicht

Zoeken