Lees voor

483 aanvragen voor het Jeugd sport- en cultuurfonds in Hoogeveen

In 2016 zijn 483 kinderen uit de gemeente Hoogeveen via het Jeugd sport- en cultuurfonds begonnen met zwemlessen, lid geworden van een sportvereniging of culturele organisatie. In 2015 ging het om 391 kinderen. Steeds meer ouders weten het fonds te vinden. De gemeente Hoogeveen vindt dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om aan sport- en cultuuractiviteiten deel te nemen. Daarom werkt de gemeente samen met het Jeugd sport- en cultuurfonds. Ook in 2017 kunt u een beroep doen op het fonds.

Jeugd sport- en cultuurfonds

Sommige kinderen kunnen niet deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten, omdat het niet gefinancierd kan worden door de ouders. Het Jeugd sport- en cultuurfonds biedt in Hoogeveen gezinnen met een laag inkomen op een praktische manier hier een oplossing voor. Via een intermediair, zoals de gemeentelijke sportfunctionaris, kan een gezin per kind een aanvraag doen. Het fonds zorgt, zodra de aanvraag is goedgekeurd, voor de financiële afhandeling met de sport- of cultuuraanbieders. Dit doet het fonds door betaling van de contributie en in sommige gevallen door waardebonnen voor kleding en/of materialen.

Voor wie?

Het Jeugd sport- en cultuurfonds is bestemd voor kinderen van 0 tot 18 jaar die om financiële redenen geen zwemles kunnen volgen, geen lid kunnen zijn van een sportvereniging, muziekschool of andere instelling voor kunstbeoefening.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Jeugd sport- en cultuurfonds in Hoogeveen kunt u contact opnemen met Jonathan van den Akker, gemeente Hoogeveen, telefoon (0528-291892) of e-mail j.vanden.akker@dewoldenhoogeveen.nl

 

Uitgelicht

Zoeken