Lees voor

Zien we jou op het Verbindingsfestival?

Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Het thema van deze dag is: Energie!
Je kunt op de aanwezige energievloer met dansen je eigen energie opwekken. Hoe gaaf is dat? Verschillende dansscholen treden op met een energieke show. Er wordt een modeshow gehouden door het Alfa College. Hiernaast zijn er diverse activiteiten die in het teken staan van verbinding en energie: breien met Agnes, repaircafe, ZOEMbus en je kunt in gesprek gaan met een bespaarcoach. Deze bespaarcoach kan allerlei tips en ervaringen met je delen. Ook zijn er er vele andere inwonersinitiatieven aanwezig. Woningscorporaties laten zien hoe je je huis duurzaam kunt maken. Er zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje. De Trommelslagers zorgen met een speciale gast voor een energieke afsluiting. Kortom, een boordevol programma!

Verbinding

Dit jaar wordt ook de verbinding met de gemeenteraad en college gezocht. Zo heb je de mogelijkheid om met de gemeenteraad en het college in dialoog te gaan of gewoon een praatje te maken. De brandweer, ambulance en politie zijn aanwezig en geven diverse demonstraties.

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er ook voldoende te doen. Uiteraard kunnen ze ook mee doen op de energievloer, maar er zijn ook verschillende kinderactiviteiten zoals: trommels maken en trommelslager worden, knutselen met afval en de IVN staat er met een leuke energieke activiteit.

Bestuurlijke vernieuwing

Het verbindingsfestival komt voort uit de bestuurlijke vernieuwing. Bestuurlijke vernieuwing is bedoeld om nieuwe verbindingen te laten ontstaan tussen inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren. We willen initiatieven van inwoners de ruimte geven en betrekken bij projecten, ontwikkelingen, nieuwe plannen en veranderingen.

Hoogeveen verbindt!

 

Verbindingsfestival

 

Uitgelicht

Zoeken