Lees voor

Onafhankelijke ondersteuning bij uw vragen over zorg en hulp

Wilt u ondersteuning bij het verwoorden van uw hulpvraag? Of wilt u uitleg over mogelijke oplossingen voor uw problemen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen de hulp in te schakelen van familie of kennissen. Maar u kunt er ook voor kiezen om kosteloos de hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner in te schakelen. Deze ondersteuner is niet in dienst van de gemeente Hoogeveen en kan u op verschillende manieren bijstaan.

Wat kan een onafhankelijke cliëntondersteuner voor u doen?

Een cliëntondersteuner helpt bij het vinden en regelen van de juiste zorg of begeleiding. Dit kan gaan over wonen, werk, gezondheid, zorg, welzijn of opvoeding. Ook vragen die specifiek met de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet, Participatiewet en Wet sociale werkvoorziening te maken hebben. Een cliëntondersteuner kan u ook ondersteunen tijdens het keukentafelgesprek met consulenten van de gemeente. Ook mantelzorgers kunnen een beroep doen op cliëntondersteuning. Daarnaast kunnen cliëntondersteuners u helpen bij het vinden en kiezen van de juiste zorgaanbieder. Een cliëntondersteuner biedt geen zorg of begeleiding.

Ook ondersteuning voor als u er met de gemeente niet uitkomt

Stel, u heeft uw problemen gemeld bij de gemeente en u vindt dat er geen passende oplossing is gevonden. Of u vindt dat het keukentafelgesprek niet goed is verlopen. Of u wilt samen met iemand de beschikkingsbrief doornemen. U kunt dan contact opnemen met de Wmo-consulent om dit te bespreken. U kunt er dan ook voor kiezen om een cliëntondersteuner in te schakelen.

Gratis en voor iedereen

Iedereen kan bij een cliëntondersteuner terecht. U hoeft geen cliënt te zijn. Het is ook gratis en vrijblijvend. U besluit zelf wat u met het advies doet en u behoudt de eigen regie. De ondersteuning is alleen bedoeld om u op weg te helpen of om de juiste zorg en begeleiding te vinden.

Ondersteuning aanvragen

Stichting Welzijnswerk Hoogeveen voert cliëntondersteuning uit in gemeente Hoogeveen. Voor meer informatie of voor het aanvragen van ondersteuning belt u met 0528-278855. Dit kan op werkdagen tussen 08.30 en 17.00. Of u stuurt een e-mail naar info@swwh.nl.

 

Uitgelicht

Zoeken