Lees voor

Hoogeveen trotse partnergemeente Tiny Forest

De gemeente Hoogeveen is geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019! Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd. Hoogeveen is daar één van. Wethouder Gert Vos: “Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer en kindvriendelijker”. Dit najaar wordt het eerste Tiny Forest al aangeplant.

Gemeente trots op toekenning
Gert Vos, wethouder duurzaamheid, is enthousiast. “Hoog op de agenda van Hoogeveen staat dat we een duurzame, klimaatbestendige gemeente willen zijn én dat we de ambitie hebben om de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland te worden. Dat we nu een Tiny Forest partner zijn, maakt me trots. We hebben in Hoogeveen veel scholen, kinderen, actieve bewoners en we hebben een langjarige en uitstekende samenwerking met het IVN. Wij gaan samen met onder andere de onderwijspartners in onze gemeente drie locaties selecteren waar we een Tiny Forest aanleggen. Met de Tiny Forests maken we Hoogeveen duurzamer en kindvriendelijker.”

De andere 14 partnergemeenten zijn: Alkmaar, De Ronde Venen, Den Helder, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo, Weert en Zaanstad.

100 Tiny Forests voor 2021
Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. Vorig jaar zijn er al 12 gemeenten geselecteerd. Dit jaar zijn dat er onder andere door een donatie van de Fred Foundation 15.
Daan Bleichrodt, IVN projectleider Tiny Forest: ‘Niet alleen het aantal gemeenten valt op, maar ook de diversiteit. Of je nu aan de Zeeuwse kust, de Friese meren, in de Randstad of in het Limburgse Heuvellandschap woont, je bent altijd dichtbij een Tiny Forest.’

 

Uitgelicht

Zoeken