Lees voor

Overhandiging preventiemenu basischool

27 februari 2019 - Gistermiddag overhandigden wethouder Gert Vos en coördinator preventiemenu Leoni Pleiter, het preventiemenu basisonderwijs voor schooljaar 2019-2020 aan Ina Doldersum van o.b.s. Tiendeveen.

Preventiemenu basisonderwijsfoto Gerrit Boer

Het preventiemenu is onderdeel van Jong Hoogeveen in samenwerking met de preventieve taken van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In de gemeente Hoogeveen is in 2016 gestart met het preventiemenu basisonderwijs, omdat er veel preventieactiviteiten op scholen af komen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media, gezonde leefstijl, financiën/schulden en weerbaarheid. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaats vindt, wordt dit tegenwoordig vanuit het preventiemenu gebundeld aangeboden.

Bewuste keuzes

Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar weer een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor de rest van het schooljaar. De doelgroep is hierbij groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Scholen die nog niet deelgenomen hebben aan een gastles, hebben voorrang op een school die de gastles al een keer afgenomen heeft.

Aanmelden

In maart/april/mei 2019 bezoekt Leoni Pleiter (coördinator van het preventiemenu) alle basisscholen in de gemeente en neemt zij het aanbod met de directeur of een leerkracht door. Het is dan aan de school om wel of niet deel te nemen en een selectie uit het aanbod te kiezen. De school ontvangt zodoende een jaarlijks ‘lespakket op maat’.

Verder uitbouwenvoorkant preventiemenu

Het is de bedoeling om het aanbod in het preventiemenu steeds verder uit te bouwen. 

Uitgelicht

Zoeken