Lees voor

Nieuwe Verzilverlening gemeente stimulans voor wie over de toekomst nadenkt

De gemeente Hoogeveen biedt een nieuwe stimulans om het aantrekkelijker te maken uw woning toekomstbestendig te maken: de Verzilverlening.

Wie fijn woont en van plan is nog lang in de huidige woning te blijven wonen, denkt erover na hoe het eigen huis toekomstbestendig gemaakt kan worden. Dat kan beter in één keer goed.

Naast het toekomstbestendig maken van de woning biedt de gemeente met deze Verzilverlening ook de mogelijkheid om de woning te verduurzamen. Met deze lening kan men maatregelen financieren om energie te besparen, het binnenklimaat te verbeteren of aan warmteterugwinning te doen.
Allemaal gericht op het comfortabel wonen, ook in de toekomst.

Hoe werkt de Verzilverlening?

De Verzilverlening is een hypotheek waarmee de overwaarde van de eigen woning kan worden opgenomen (ofwel verzilveren). Tijdens de looptijd is geen rente verschuldigd en de lener lost niets af. De lening wordt pas afgelost na verkoop van de woning of bij overlijden van de laatst overgebleven partner. Deze gunstige voorwaarde betekent dat de Verzilverlening mensen in staat stelt de woning aan te passen, zonder dat het besteedbare inkomen omlaag gaat.

De Verzilverlening is bedoeld voor:

•    het opknappen of verbeteren van de eigen woning
•    het levensbestendig (seniorvriendelijk) maken van de eigen woning
•    energiebesparende voorzieningen, zoals spouwisolatie of dubbele beglazing
De aanvrager (of jongste van de twee aanvragers) moet op het moment van de aanvraag minstens 57 jaar zijn om in aanmerking te komen (pensioenleeftijd minus 10 jaar). De hoogte van het inkomen speelt, in tegenstelling tot bij een gewone hypotheek, geen rol.

Kosten

De rente van een Verzilverlening wordt bepaald door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en ligt voor 40 jaar vast. Alle rente betaalt men pas bij het aflossen van de lening. Men betaalt € 475,- afsluitkosten, de notariskosten en eventueel de kosten van een financieel adviseur. Al deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de Verzilverlening.

Hoe vaak mag u lenen?

Er kan maar één keer gebruik worden gemaakt van de Verzilverlening. Kijk op hoogeveen.langzultuwonen.nl voor praktische tips en adviezen.

Financiële regelingen

Naast de Verzilverlening biedt gemeente Hoogeveen nog andere mogelijkheden voor het levensloopbestendig maken van de eigen woning:
•    de Blijverslening
•    de Stimuleringslening
•    de Duurzaamheidslening


Kijk op hoogeveen.langzultuwonen.nl voor een overzicht van alle financieringsmogelijkheden

GeldhuisjeLogo

 

Uitgelicht

Zoeken