Lees voor

Rondweg Hollandscheveld geopend

18 april 2019 – Vandaag heeft wethouder Erwin Slomp de rondweg Hollandscheveld geopend. Met de aanleg van de rondweg om Hollandscheveld gaat een grote wens van de inwoners in vervulling. Het met de jaren steeds meer toenemende, doorgaande verkeer ging dwars door hun dorpskern, leidde tot verkeersopstoppingen, geluidsoverlast en er waren zorgen om de verkeersveiligheid.

De nieuwe rondweg leidt het doorgaand verkeer om de dorpskern van Hollandscheveld. Dit is voor de inwoners van het dorp goed nieuws; nu is er geen verkeersoverlast meer. De nieuwe weg is daarmee ook verkeerveiliger voor de weggebruikers. Daarnaast biedt de rondweg kansen voor het aantrekken van bedrijven naar het nog te realiseren bedrijventerrein Riegmeer. De weg is mede dankzij de verstrekking van subsidie van de Provincie Drenthe tot stand gekomen.
Wethouder Erwin Slomp: 'De rondweg is er! En daar zijn niet alleen de Hollandschevelders maar wat blij mee. Met de nieuwe rondweg ‘Hollandschedijk’ is er zowel aan de verkeersveiligheid als aan de bereikbaarheid een enorme impuls gegeven.'

Hollandschedijk

Om een passende straatnaam te geven heeft de gemeente de hulp ingeschakeld van inwoners. Uit 90 inzendingen is de Hollandschedijk gekozen. Deze naam is bedacht door Albert Metselaar, inwoner van Hoogeveen.

Rondweg

De rondweg loopt van de bestaande rotonde van de Mr. Cramerweg en Hollandscheveldse Opgaande naar het bedrijventerrein. Op het bedrijventerrein buigt de weg af naar het oosten, parallel aan de Langedijk. Vervolgens sluit de weg aan op de Riegshoogtendijk.

De weg is nu open voor gebruik.

Uitgelicht

Zoeken