Lees voor

Plannen voor zonnepanelen op uw dak? Kijk dan eens naar de Duurzaamheidslening!

We hebben allemaal steeds vaker te maken met stijgende energielasten door de steeds hogere energieprijzen. Wat kunt u als woningeigenaar doen? U kunt uw woning energiezuiniger maken door bijvoorbeeld isolatie. Zo houdt u uw lasten laag, heeft u meer wooncomfort en vaak stijgt de waarde van uw woning er ook nog door. Wilt u uw woning verder verduurzamen, dan valt te denken aan opwekking van duurzame energie en aan waterbesparing. Deze maatregelen kosten geld maar leveren u op termijn ook besparing op.

Duurzaamheidslening

De gemeente wil graag dat u duurzaam verbouwt en zorgt er daarom voor dat u goedkoop en betrouwbaar kunt lenen. Daarom biedt de gemeente Hoogeveen de Duurzaamheidslening aan. Met de Duurzaamheidslening van de gemeente kunt u de investering die gemoeid gaat met uw woningverbetering, voorfinancieren.

Een aantal voorbeelden dat u met deze lening kunt bekostigen:

  • Isolatie van dak, vloer, gevel en spouwmuur
  • Een warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Een waterbesparend toilet
  • Een vegetatiedak (dak met natuurbegroeiing)

Meer informatie over maatregelen en voorwaarden

Wilt u meer weten over de Duurzaamheidslening? Kijk dan op de pagina Duurzaamheidslening voor meer informatie over de voorwaarden en kenmerken van de lening. Wilt u meteen aanvragen? Op diezelfde pagina kun u ook direct het aanvraagformulier downloaden.

Uitgelicht

Zoeken