Lees voor

Nieuwjaarsreceptie gemeente Hoogeveen

2 januari 2018- Traditiegetrouw hield burgemeester Loohuis tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn nieuwjaarstoespraak.

Jong Hoogevener van het Jaar

Voor het eerst is er dit jaar een bokaal uitgereikt aan de Jong Hoogevener van het jaar door een kinderjury. Vivianne Miedema maakte in een videoboodschap de winnaar bekend. Stefan Alles is de winnaar van de eerste Jong Hoogevener van het jaar bokaal. Naast de bokaal kreeg hij ook nog een cheque overhandigd voor de Stichting Spieren voor Spieren.

Lees voor meer informatie

Estafettestok

Vorig jaar stonden de vrijwilligers in de spotlight. Zonder vrijwilligers zouden we nergens zijn, vertelde de burgemeester toen. Vrijwilligers vormen het fundament van ontzettend veel zaken. Op het gebied van sport, cultuur en zorg zijn vrijwilligers onmisbaar. Vorig jaar introduceerde hij de Campagne Vrijwillige Inzet. Het gouden estafettestokje, dat symbool staat voor het feit dat vrijwilligers goud waard zijn, is afgelopen jaar langs veel vrijwilligers gegaan. "Prachtig om te zien dat zoveel mensen het stokje hebben vastgehouden! Het aardige is dat er nog steeds veel verzoeken binnenkomen van vrijwilligers en hun organisaties om dit estafettestokje ook een tijdje te mogen hebben." Gelukkig zijn er in de gemeente Hoogeveen nog zoveel vrijwilligersorganisaties die in aanmerking komen voor het vasthouden van dit estafettestokje, dat er besloten is er nog een jaargang aan toe te voegen. Opnieuw gaat dit vrijwilligers-estafettestokje in omloop. En dan speciaal aansluitend bij het thema van vanavond: jongeren en jeugd. Het was hem een bijzondere eer om dit zo langzamerhand belangrijke symbool voor ons vrijwilligerswerk over te nemen van HZVV en door te geven aan de jeugdleden (tevens vrijwilligers) van de Scouting Hoogeveen. Zij mogen als eerste in 2018 dit stokje vasthouden, maar ook weer niet te lang. Het stokje zal weer doorgegeven moeten worden aan de volgende “loper”.

Hoogevener van het Jaar

Iedereen die zich heeft ingezet voor de komst van de kunstijsbaan naar Hoogeveen is dit jaar Hoogevener van het jaar. De schaatsiconen Piet Kleine en Jan Bols namen symbolisch de prijs in ontvangst.

Lees hier de volledige toespraak van burgemeester Karel Loohuis

Foto Andre Weima 

Karel Loohuis: "Met een verrekijker kun je verder kijken dan je neus lang is"

Foto Gerrit Boer 

Jan Bols, Stefan Alles en Piet Kleine 

Foto Kim Stellingwerf     

 Gouden estafettestokje voor Scouting Hoogeveen

 

Uitgelicht

Zoeken