Lees voor

Studenten doen onderzoek naar stadsbus De Bij

Studenten van het Alfacollege presenteerden vandaag hun resultaten van onderzoeksproject De Bij aan wethouders Erik Giethoorn en Jan Steenbergen. De studenten spraken in totaal zo'n 161 inwoners met een Wmo-vervoerpas. Deze mensen kunnen met korting met de regiotaxi reizen, maar vinden in De Bij soms een goed alternatief. De studenten hebben stadsbus De Bij gepromoot en gevraagd wat de ervaringen en wensen zijn. Het Alfa college deed in het voorjaar van 2017 een vergelijkbaar onderzoek.

Bekendheid De Bij stijgt

Uit het onderzoek blijkt, dat 83% van de bevraagde mensen bekend is met De Bij. Dat is meer dan in het vorige onderzoek van het Alfa college, toen was dit percentage 63%. Ook het gebruik van De Bij onder deze mensen is gestegen, van 15% naar 38%. Het onderzoekt toont daarnaast aan, dat de vriendelijke chauffeurs en de punctualiteit van de bus zeer worden gewaardeerd. De lage prijs voor een kaartje (slechts 1 euro) valt goed bij de mensen.

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Zoals de wens voor meer haltes, een makkelijkere plattegrond en een uitbreiding van de routes. Veel mensen weten niet precies wat de voordelen van De Bij zijn. Bijvoorbeeld, dat je met een rollator prima met De Bij kunt reizen.

Steeds meer passagiers

In december maakte een record aantal mensen gebruik van De Bij. Maar liefst 4.702 mensen reisden in de laatste maand van 2017 met de gele stadsbus. Een enorme groei sinds de eerste maand van De Bij (januari 2016), toen 1.300 mensen instapten.

foto Andre Weima

 

Uitgelicht

Zoeken