Lees voor

Achtste leskist ‘Smaaklessen’ voor basisschool Het Blokland

6 februari 2018 - Vanochtend overhandigde Anuschka Reitsema-de Groot, manager dagelijkse bankzaken van Rabobank Het Drentse Land, een leskist voor de ‘Smaaklessen’ aan leerkracht Jannie Okken en groep 6, 7 en 8 van basisschool Het Blokland in Noordscheschut.

Kennis over eten en voeding

Sinds september 2017 sponsort Rabobank Het Drentse Land voor drie schooljaren de Smaaklessen in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Hierdoor is een mooie samenwerking ontstaan tussen de Rabobank en Sportief Hoogeveen/De Wolden Sport. Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen. Het gaat om proeven, ruiken, horen, voelen en kijken.

Veel scholen doen mee

Ieder schooljaar nemen minimaal 10 basisscholen uit de gemeente Hoogeveen deel aan de Smaaklessen en 5 basisscholen uit de gemeente De Wolden. De Smaaklessen worden gegeven door Baukje Hoogeveen, Jolanda Kats, Geralda Wulff, Elisabeth de Rooij en twee sportfunctionarissen van Sportief Hoogeveen/De Wolden Sport.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Smaaklessen? Neem dan contact op met sportfunctionaris Leoni Pleiter via l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl of 06-55470123.

foto Gerrit Boer

Uitgelicht

Zoeken