Lees voor

Blind Belevingsdiner in Hoogeveen tijdens Week van de Toegankelijkheid

Hoe is het om niets te zien terwijl je eet? Blinde mensen weten er alles van. Wilt u ook eens ervaren hoe het is om te dineren zonder iets te zien? Dat kan op dinsdag 3 oktober tijdens een Blind Belevingsdiner in eetcafé De Beurs in Hoogeveen.

Week van de Toegankelijkheid

In de week van 2 tot en met 7 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid plaats. Het landelijke thema dit jaar is: Aan tafel – uitgaan voor iedereen! Bijna 20% van de Nederlanders kan namelijk niet goed zelfstandig uitgaan. Dit komt omdat er in de horeca nog teveel drempels zijn: je komt niet naar binnen, de menukaart is niet leesbaar, de akoestiek laat het niet toe elkaar te verstaan of je kunt er niet naar het toilet. Vaak zijn er simpele oplossingen mogelijk die een café, restaurant of evenement voor iedereen aangenamer maken. In de Week van de Toegankelijkheid is het de bedoeling mensen meer bewust te maken van de belangrijke rol die toegankelijkheid speelt in het leven van iemand met een beperking.

Blind Belevingsdiner in Hoogeveen

Om zelf eens te ervaren hoe het is om blind te zijn, wordt er in Hoogeveen een Blind Belevingsdiner georganiseerd op dinsdag 3 oktober in eetcafé De Beurs aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. Aan alles is gedacht, zelfs de muzikale omlijsting is in stijl: u hoort live muziek van o.a. Stevie Wonder en Jules de Corte vertolkt door niemand minder dan Bert Louissen.

Eetcafé De Beurs

Bij binnenkomst krijgt u een slaapmasker op zodat u de rest van de avond geblinddoekt kunt beleven. U krijgt geen menukaart, u krijgt een drie gangen diner geserveerd waarvan u niet weet wat het is. De enige keuze die u maakt, is vlees, vis of vegetarisch. Lukt het u om netjes met mes en vork te eten? Hoe is het om niet te weten wat u eet? Wat proeft u? Na het diner is er gelegenheid om uw ervaringen te delen: wat vond u ervan en heeft het u ook meer bewustwording opgeleverd?

Toegankelijkheid op de agenda van de gemeente

Dit initiatief past mooi bij de plannen die gemeente Hoogeveen heeft om toegankelijkheid op de agenda te zetten. Wethouder Erik Giethoorn: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen meedoet in Hoogeveen. Een lichamelijke of geestelijke beperking moet geen belemmering zijn. Daarom gaan wij ermee aan de slag om onszelf, onze inwoners en ondernemers bewust te maken van het thema toegankelijkheid. Ik juich dit Blind Belevingsdiner dan ook heel erg toe, ik vind het een heel goed idee om dit zelf eens te ervaren. Ik ben benieuwd, ik eet zelf ook mee.’

Aanmelden

Wilt u meedoen aan het Blind Belevingsdiner? U moet vooraf reserveren en daarbij aangeven dat u voor het Blind Belevingsdiner komt, zodat het personeel daar rekening mee kan houden. Er zijn 60 stoelen beschikbaar, dus reserveer snel! Aanmelden kan tot 1 oktober bij eetcafé De Beurs: 0528 – 262723.

 

Uitgelicht

Zoeken