Lees voor

Ministerie verspreidt jodiumtabletten

3 oktober 2017 - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verstuurt in oktober 2017 jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Het gaat om preventieve verspreiding van jodiumtabletten aan bepaalde doelgroepen die binnen 100 km van een kerncentrale wonen.

Wie krijgen jodiumtabletten in gemeente Hoogeveen?

In onze gemeente krijgen alle kinderen van 0 tot 18 jaar jodiumtabletten thuis bezorgd. Aangezien zij binnen 100 kilometer van de kerncentrale in het Duitse Lingen (Emsland) wonen.

Vrouwen die op het moment van een kernongeval zwanger zijn, beschermen hun ongeboren kind als zij zelf de vereiste dosis jodiumtabletten innemen. De tabletten zijn vanaf de tweede week van oktober te koop bij apotheek en/of drogist. De adviesprijs voor de tabletten is € 2,95 per doosje.

Waarom worden de jodiumtabletten verzonden?

Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Dus van centrale opslag naar eigen medicijnkastje. Jodiumtabletten zijn dan direct in huis ten tijde van een kernongeval. Dat scheelt kostbare tijd.

Meer informatie over de verspreiding van jodiumtabletten vindt u op de website van de Rijksoverheid: www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl

 

Uitgelicht

Zoeken