Lees voor

Jaron Tichelaar nieuwe koploper Duurzamer Hoogeveen

12 oktober 2017 - Ieder jaar rond de Dag van de Duurzaamheid nodigt wethouder Gert Vos een koploper op het gebied van duurzaamheid uit voor een ontbijt. Vanochtend was de eer aan Jaron Tichelaar uit Noordscheschut. 

Op het LinkedIn profiel van Jaron Tichelaar staat: energieproducent in wording, voor een leefbare wereld voor iedereen. “Dat alleen al, is reden genoeg om deze jongen in de gaten te houden,” zegt Gert Vos. 

Duurzame energie

Het begon allemaal met een project op school: “Door het project ‘Hoogeveen Straks’ op school ben ik geïnspireerd geraakt door duurzaamheid. Ik ben nu bezig om een bedrijf op te starten dat groene stroom opwekt in Duitsland.” Jaron is 15 jaar oud en zit in 5 VWO van RSG Wolfsbos in Hoogeveen. Hij is erg gedreven en ambitieus als het gaat om duurzaamheid. Hij is bezig met zijn waterkrachtproject in Duitsland, is geïnterviewd door RTV Drenthe en zit als serieuze gesprekspartner met verschillende partijen om tafel.  Gert Vos is blij met zijn initiatief en zijn energie: “Heel bijzonder hoe jij laat zien wat jij in je mars hebt en wat jou drijft.” 

“Als ik wethouder was…”

Jaron geeft tijdens het ontbijt tips aan duurzaamheidswethouder Gert Vos: “Als ik wethouder was, zou ik doorgaan met waar jullie al mee bezig zijn: scholen bezoeken, ondernemers bij elkaar brengen, een evenement organiseren. En laten zien wat er allemaal al gebeurt. Daadkracht tonen. En, niet onbelangrijk: luisteren naar jongeren en hun ideeën serieus nemen. Daarom vind ik het super dat ik hier nu aan tafel zit.” Vroeger wilde Jaron boer worden, later brandweerman, nu werkt hij aan zijn toekomst als ondernemer en misschien wel als politicus. 

Op de foto staan wethouder Gert Vos, koploper Jaron Tichelaar en beleidsadviseur Sandra van Slageren. 

koploper

Uitgelicht

Zoeken