Lees voor

Inzet voor mensen met een beperking

9 oktober 2017 - De gemeente Hoogeveen werkt met inwoners aan het verbeteren van kansen voor mensen met een beperking. Mensen met een beperking moeten gelijke rechten en kansen hebben en kunnen meedoen en welkom zijn bij bedrijven, organisaties en instellingen. Bij een grote startbijeenkomst wordt informatie verstrekt en wordt de zelfontwikkelde ‘Thermometer voor Toegankelijkheid’ uitgereikt.

Hiermee wordt op een Hoogeveense manier invulling gegeven aan het recent afgesloten VN-verdrag over de rechten van mensen met een handicap of chronische ziekte. Om dit te bereiken is er een werkgroep “Hoogeveense Agenda voor Toegankelijkheid en Inclusie (HATI)” van betrokken Hoogeveense inwoners samengesteld. In de werkgroep HATI zitten vertegenwoordigers van de WMO-raad, het Senioren Platform, het Gehandicaptenplatform, WAC-Hoogeveen en de gemeente Hoogeveen. Een bredere samenwerking is noodzakelijk om resultaat te boeken. Daarom nodigt zij Hoogeveense bedrijven, organisaties, verenigingen en ervaringsdeskundigen uit voor een bijeenkomst op maandag 30 oktober, om 20.00 uur, in De Tamboer.

Uitreiking thermometer

Tijdens deze bijeenkomst wordt toelichting gegeven over het VN-verdrag, gaat men met elkaar in gesprek en krijgt men de thermometer uitgereikt. De thermometer bestaat uit een vragenlijst die op maat is gemaakt voor iedere organisatie. Hiermee is te meten hoe goed een organisatie al gelijke kansen biedt aan mensen met een beperking. En waar dat misschien nog beter kan. De avond wordt geleid door wethouder Erik Giethoorn. 

Agenda 

Na de startbijeenkomst is er op 28 november een vervolgbijeenkomst, waarbij samengewerkt wordt aan het opstellen van een ‘Hoogeveense Agenda Toegankelijkheid en Inclusie 2018’. Daarop komen de concrete acties te staan die uitgevoerd gaan worden om mensen met een beperking gelijke kansen te bieden. 

Organisaties, bedrijven en inwoners die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via: secretariaatdienstverleningenbeleid@dewoldenhoogeveen.nl, onder vermelding van: bijeenkomst HATI.

Uitgelicht

Zoeken