Lees voor

Duurzame huiseigenaren openen hun deuren in Hoogeveen

Ook in Hoogeveen hebben steeds meer inwoners plannen om hun woning te verduurzamen, maar waar moet je beginnen? De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert voor de vijfde keer opendeurdagen. Dit jaar zijn de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november.  Huiseigenaren in heel Nederland openen dan hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Hoogeveen doet ook mee met deze Duurzame Huizenroute. Op deze manier krijgen inwoners de kans om te vertellen over hun huis of om ervaringen te horen uit eerste hand.

Er is een grote variatie in soorten woningen en maatregelen te zien tijdens de opendeurdagen. Zo zijn er gasloze woningen, woningen met hr+ glas, het mobiliteitsconcept Green Planet en tussenwoningen die van label G naar A zijn gegaan. Kortom voor elk wat wils. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op prettig en energiezuinig wonen, maar misschien niet goed weet waar hij moet beginnen.

Gaat u op bezoek?

Op www.duurzamehuizenroute.nl/hoogeveen vindt u een overzicht van alle woningen die u kunt bezoeken. Bij de huizen die open gaan staan de openingstijden vermeld en kunt u zich inschrijven.

Doet u mee met uw woning?

Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen en bouwen is welkom. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, een warmtepomp of slim hergebruik van materialen bij een nieuwe woning. Bezoekers horen graag de ervaringen uit eerste hand. Misschien weet u uit eigen ervaring hoe lastig het is om de juiste informatie te vinden. Dat is dit een kans om anderen te helpen door jouw verhaal te vertellen. Aanmelden kan op www.duurzamehuizenroute.nl/hoogeveen. Huiseigenaren en bezoekers maken kans op een midweekje weg in een strohotel in Haps (Brabant).

Ervaring in een strohotel

Bezoekt u op 4 of 11 november een huis of stelt u zelf uw huis open dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere locatie: een strohotel in Haps (Brabant).

Uitgelicht

Zoeken