Lees voor

De leukste oma van Hoogeveen

10 oktober 2017 - Vorige week was de Week van de Opvoeding. Opa’s en oma’s zijn in veel gezinnen de stille kracht die het gezin draaiend houden. Bij het ene gezin als vaste oppas, bij het andere gezin door altijd klaar te staan om bij te springen waar nodig. Hoog tijd om stil te staan bij de toegevoegde waarde van de opa’s en oma’s. Wethouder Gert Vos: “Opvoeden is heel belangrijk en niet altijd makkelijk. Dan is het fijn dat je een opa of oma in de buurt hebt die je af en toe kan helpen. Daarom vind ik deze actie zo leuk, even een bedankje.”

Fotowedstrijd

Om alle opa’s en oma’s op een leuke manier te bedanken dat ze er zijn, organiseerde het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een fotowedstrijd. Met als prijs een generatie fotoshoot. De mooiste foto’s van dertig opa’s of oma’s zijn geselecteerd en een vakkundige jury heeft de allermooiste foto uitgezocht. De jury bestond uit kinderen, de wethouder van Jong Hoogeveen Gert Vos en mensen van het CJG. 

Winnaar

Oma Patricia van Stralen heeft de prijs gewonnen met een mooie foto van haar met kleindochter Jasmijn (4 jaar). Dochter Cindy Leenheer uit Pesse heeft de foto ingestuurd met deze boodschap: “Onze kids hebben de leukste opa en oma! Jasmijn en Sem zijn super blij met opa en oma 'Stoel'. Zo noemen ze haar, omdat oma in een rolstoel zit.” Cindy Leenheer nam de prijs vanmiddag in ontvangst van Gert Vos. Zij ontving een generatie fotoshoot. Fotograaf Kim Stellingwerf zal binnenkort de drie generaties vastleggen. 

leukste oma

Uitgelicht

Zoeken