Lees voor

RMC scoort een 8

Kirsten Schoemaker ontvangt Podium Cadeaukaart voor beoordelen RMC

28 november 2017 - Kirsten Schoemaker heeft meegewerkt aan het klanttevredenheidsonderzoek van het RMC. Onder de inzenders is een prijs verloot. Wethouder Koos de Vos van gemeente Meppel overhandigde haar gisteren een Podium Cadeaukaart.

Het Bureau Recht Op Leren (ROL) helpt jongeren, ouders en leerkrachten om verzuim en voortijdig schoolverlaten te voorkomen. De gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel en Westerveld werken hierin samen. Het Bureau ROL bestaat uit de Leerplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Zuidwest Drenthe (RMC).

Klanttevredenheidsonderzoek

Het RMC deed eerder dit jaar onderzoek naar de kwaliteit van hun dienstverlening. Jongeren tussen de 18 en 23 jaar hebben online een enquête ingevuld over klanttevredenheid. De vragen gingen over het gesprek met de trajectbegeleider, de afspraken die zijn gemaakt en hoe het gesprek heeft bijgedragen aan de situatie nu. De jongeren hebben het contact ook beoordeeld met een rapportcijfer.

‘Top werk verrichten jullie’

De jongeren zijn erg tevreden over de dienstverlening. De jongeren geven aan tijdens het gesprek voldoende kwijt te kunnen. Ze hebben het gevoel dat er met ze wordt meegedacht en kunnen aan de slag met de punten die zijn besproken. Op de vraag ‘heb je nog tips voor de trajectbegeleiders om jou en anderen beter te helpen?’ antwoordde een jongere: ‘Nee, niks op aan te merken. Top werk verrichten jullie’. Een andere jongere zei: ‘De trajectbegeleider heeft mij erg goed geholpen en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor!’. De jongeren beoordelen de gesprekken met een 7,9.

Tips

Naast de tops melden de jongeren ook tips. De afspraken die tijdens het gesprek worden gemaakt, zijn niet voor alle jongeren duidelijk. En 70% van de jongeren vindt dat het gesprek met het RMC eraan heeft bijgedragen dat het nu beter met hem/haar gaat. Voor de overige 30% is het gesprek geen oplossing geweest, maar een startpunt van een traject.

RMC scoort een 8

Uitgelicht

Zoeken