Lees voor

Hoogeveen heet Europa welkom in april 2018

Hoogeveen staat eind maart – begin april 2018 in het teken van Europa. Op 5 april vindt de International City Retail Experience 2018 (ICRE2018) plaats in De Tamboer in Hoogeveen. Dit inspirerende congres voor middelgrote Europese steden draait om de vraag: ‘Hoe houden we binnensteden vitaal?’ Tijdens de Europese week is een aantrekkelijk programma opgesteld voor bezoekers van de Hoogeveense binnenstad, waarbij alles in het teken staat van Europa. ICRE2018 is een absolute aanrader voor Europese retailers, overheden, city managers, vastgoedeigenaren, en andere belanghebbenden van stadscentra en retailgebieden.

International City Retail Experience 2018‘Het congres is vooral aantrekkelijk om het inspirerende programma,’ vertelt burgemeester Karel Loohuis. ‘Tijdens de ICRE2018 delen bezoekers inzichten met elkaar vanuit het eigen publieke of private perspectief. Je krijgt oplossingen en vernieuwende strategieën aangereikt die je zelf kunt aanpassen aan jouw eigen situatie. Het wordt heel interactief, je doet mee als bezoeker en ontmoet elkaar. Na afloop gaan de bezoekers naar huis met een dosis nieuwe inspiratie, een vergroot netwerk en praktische handvatten voor toepassing in de eigen stad.’

Samenwerking Hoogeveen met steden in Europa

In het Europese netwerk RetaiLink zijn tien steden samen met experts op zoek gegaan naar hoe ze binnensteden vitaal kunnen houden. De steden zijn Hoogeveen en Hengelo, Pecs (Hongarije), Igualada (Spanje), Sibenik (Kroatie), Romans (Frankrijk), Fermo (Italië), Basingstoke and Deane (Groot-Brittannië), Bistrita (Roemenië) en Liberec (Tsjechië). De steden bezochten elkaars plaatsen, nodigden experts uit, deelden de problematiek en zijn tot oplossingen gekomen voor de knelpunten die op alle (middelgrote) binnensteden van toepassing zijn.

Topsprekers

Simon Quin en Lluis Martinez Ribes delen hun kennis en ervaringen, zij zijn twee internationaal bekende experts op het gebied van retail. Bjorn Kuipers vertelt over zijn ervaringen als eigenaar van een aantal onderscheidende supermarkten, maar ook als FIFA topscheidsrechter! Meer namen volgen binnenkort.

Retailagenda Nederland en Drenthe

De dag zal bestaan uit interactieve sessies over publiek-private samenwerking, klantbeleving, retail marketing en city marketing, publieke ruimte en trends. De nieuwe minister van Economische Zaken zal vertellen over de Nationale Retailagenda en de unieke samenwerking tussen overheden en ondernemers waarmee Nederland zich onderscheid van Europa. Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe, vertelt hoe het gaat met de Drentse Retailagenda. Hoe werkt Drenthe aan vitale binnensteden? En hoe zien de nieuwe retailoplossingen eruit van de gemeenten Emmen, Meppel, Assen en Hoogeveen? Hoe ziet de samenwerking eruit met ondernemers uit deze gemeenten?

Aanmelden via website

Kortom, een dag waar je bij moet zijn! Aanmelding voor het congres kan via de website www.icre2018.eu. Er zijn voordelige tarieven voor vroegboekers en Hoogeveense ondernemers. De organisatie van het congres is in handen van de gemeente Hoogeveen in samenwerking met het Europese programma URBACT, de Provincie Drenthe, Platform31 en de Stichting Centrummanagement Hoogeveen.

Europese week

Karel Loohuis: ‘Bij het congres zijn lokale en regionale ondernemers betrokken, bijvoorbeeld in de catering. Die lokale inzet zie je ook bij de Europese week. Enkele Hoogeveens ondernemers nemen hierin nu het voortouw samen met marketing Hoogeveen. Dat vind ik mooi om te zien! Het wordt een mooi Europees feest in onze binnenstad, iedereen is welkom!´

 

Uitgelicht

Zoeken