Lees voor

22 nieuwe kandidaten vandaag gestart met scholing Wet op financieel toezicht (Wft)

20 november 2017 - 22 kandidaten met een WW of bijstandsachtergrond, meldden zich vanochtend bij het Alfa College. Docent Ard Aling zorgde met petit fours voor een ontspannen sfeer. Wethouder Bert Otten heette de groep welkom en wenste ze veel succes. In 15 weken worden ze klaargestoomd voor het Wft-diploma. Hierdoor maken ze goede kans op een baan bij één van “onze” verzekeraars. De verwachting is dat in april de diploma uitreiking kan volgen.  

In Hoogeveen is een groot aantal verzekeraars gevestigd die steeds op zoek zijn naar gekwalificeerd personeel. Er zijn op zich genoeg werkzoekenden beschikbaar maar die hebben meestal dit Wft diploma niet. De Wet op het financieel toezicht (Wft) eist van verzekeraars dat zij werken met medewerkers die een Wft-diploma hebben.

in 2016 hebben verzekeraars, uitzendbureaus, UWV, onderwijs en gemeente voor het eerst de krachten gebundeld. 25 kandidaten kregen toen de Wft opleiding aangeboden. De resultaten waren goed te noemen(20 van de 25 kandidaten zijn aan het werk). Dit jaar is dit succes geprolongeerd. Vandaag is dus een tweede traject gestart. Een nieuwe klas ging, met hulp van de gemeente, van start om in april hopelijk aan de slag te kunnen.

samen werken aan werk

Uitgelicht

Zoeken