Lees voor

Gemeente en Domesta helpen inwoners te besparen op vaste lasten

23 mei 2017 - Onze vaste lasten geven we vaak maar weinig aandacht. Toch valt daar vaak flink op te besparen. Woningcorporatie Domesta speelt hierop in door huurders in de buurt De Grasmus (Wolfsbos) hulp aan te bieden bij het op een rij zetten van hun lasten en besparingsmogelijkheden. De eerste resultaten zijn opvallend positief. Daarom geeft de gemeente Hoogeveen er per 1 juni een vervolg aan.

Domesta en gemeente werken hiervoor samen met De VoorzieningenWijzer, waarbij experts in gesprek gaan met bewoners over besparingen. Wethouder Gert Vos: ‘Deze actie van Domesta levert de huurders besparingen op tot wel 600 euro per jaar. We gaan daarom de Voorzieningenwijzer ook aan huiseigenaren in deze buurt aanbieden. Zo kunnen ook zij zorgen voor meer financiële armslag.’ 

Woningen isoleren

Om de energiekosten voor huurders in De Grasmus omlaag te brengen, start Domesta dit najaar met het renoveren van de huurwoningen. De huizen krijgen als het ware een warme jas: het dak, de gevel en de vloer worden geïsoleerd en er komt energiebesparend glas in. Huiseigenaren die ook een warme jas willen voor hun huis, kunnen kiezen voor Hoogeveen woont SLIM, mogelijk gemaakt door de gemeente en de provincie. Dit is een winkel waar je advies kunt krijgen over isolatie en dergelijke, maar ook over een lening daarvoor. 

Wethouder Gert Vos: ‘Huurders in deze buurt krijgen de renovatie van Domesta zonder huurverhoging. Voor de huiseigenaren in deze buurt zorgt de gemeente voor een renteloze lening. Zo komt een duurzame woning dichtbij voor zowel huurders als huiseigenaren in deze buurt.’ 

Experiment

Voor huiseigenaren in deze buurt biedt de gemeente dus de service van De VoorzieningenWijzer, een isolatiepakket van Hoogeveen woont SLIM, en een renteloze lening aan. Dit is een experiment voor deze buurt, dat eventueel een vervolg krijgt op basis van de resultaten. 

Uitgelicht

Zoeken