Lees voor

Steeds meer mensen reizen met De Bij

23 maart 2017 - De belangstelling voor stadsbus De Bij groeit. Vorig jaar reisden gemiddeld ruim 2500 mensen per maand mee. In januari waren dat er ruim 3000 en in februari ruim 3400. 

Wethouder Jan Steenbergen is blij met de cijfers, maar niet verrast. “We zien veel waardering voor de aanpak. De vriendelijke chauffeurs worden zeer gewaardeerd en we luisteren goed naar signalen van onze reizigers.  Zo zijn we vorig jaar van twee naar drie lijnen gegaan en is de reistijd van de routes verkort. Ook zijn er haltes bijgekomen".  

Voor cliënten van Promens care is er nu een halte bij De Robaard, zodat ze met De Bij naar hun werk kunnen. Bij de Leiendijk is nu een halte op proef, na een verzoek van een mevrouw uit die buurt.

Koppeling Wolfsbos en Krakeel

Samen met Connexxion kijkt de gemeente steeds naar nieuwe verbeteringen. Per 1 april komt er een koppeling van de lijnen Wolfsbos en Krakeel, via een overstap in winkelcentrum De Grote Beer. Dan kunnen bewoners van beide wijken naar het winkelcentrum en de voorzieningen in de andere wijk. Ook kan men dan via Krakeel naar de Schutstraat en het Haagje. Deze wensen zijn via een enquête en via de chauffeurs aangekaart. De koppeling past binnen de dienstregeling en leidt niet tot een vernieuwde dienstregeling. 

Uitgelicht

Zoeken