Lees voor

Nog sneller een parkeerkaartje kopen met contactloos betalen

16 maart 2017 - Het kopen van een parkeerkaartje bij de parkeerautomaat kan vanaf nu een stuk sneller. Je kunt nu contactloos betalen. De gemiddelde tijd om een kaartje met een bankpas te kopen ligt nu tussen de 15 en 30 seconden. Ongeveer zestig procent van de parkeerkaartjes in Hoogeveen wordt met een bankpas betaald.

Kentekenparkeren

In de loop van 2017 gaat de gemeente kentekenparkeren invoeren. U voert bij de parkeerautomaat uw kenteken in en de gewenste parkeertijd. Een parkeerkaartje achter de voorruit is dan verleden tijd. Na betaling kunt u meteen naar uw bestemming doorlopen. Parkeercontrole wordt gedaan door kentekens te scannen. Door kentekens te scannen ziet de parkeercontroleur op de handheld of voor het gescande kenteken een parkeerrecht is betaald. Deze wijze van controleren wordt nu ook al gedaan bij mobiel parkeren. 

Mobiel parkeren

Als u betaalt met een parkeerapp op uw telefoon hoeft u niet naar de parkeerautomaat te lopen en in de rij te staan. Bij aankomt met uw auto kunt u de parkeertijd starten en stoppen wanneer u vertrekt. U betaalt dan nooit te veel en boetes zijn verleden tijd. Mobiel parkeren wordt steeds populairder: op dit moment maakt 23 procent van alle parkeerders hier gebruik van. Bekijk hier meer informatie over mobiel parkeren

Uitgelicht

Zoeken