Lees voor

Parkeergarage De Kaap vanaf nu geopend

Foto: Andre Weima

1 juni 2017 – Parkeergarage De Kaap in het centrum van Hoogeveen is vanochtend officieel geopend door wethouder Bert Otten. De parkeergarage is vanaf vandaag elke dag open van 8.30 tot 22.00 uur en biedt plek aan 480 auto’s. Otten: ‘Parkeergarage De Kaap is een prachtige gebruiksvriendelijke, moderne voorziening geworden waar ontzettend veel mensen gebruik van kunnen maken tijdens een bezoek aan het centrum. De realisatie van de parkeergarage is niet zonder slag of stoot verlopen. Het was soms best wel even spannend maar samen met onze partner WVG ontwikkeling hebben we uiteindelijk iets ontzettend moois neergezet op De Kaap.’

Kortingsactie

Als u van 1 juni tot en met 14 juni parkeert in de nieuwe parkeergarage op De Kaap, is de volgende keer dat u parkeert gratis. U krijgt een gratis uitrijkaartje voor uw volgende bezoek.

Tarieven

Tijdens de normale parkeertijden voor betaald parkeren geldt hetzelfde tarief als op de pleinen, € 1,50 per uur. Na 18.00 uur (op vrijdag na 21.00 uur) geldt een daltarief van € 0,20 per uur tot de volgende morgen 9.00 uur. Dit geldt ook op zondagen en op feestdagen waarop niet het gangbare parkeertarief van € 1,50 per uur wordt gehanteerd. De garage is open van 8.30 tot 22:00 uur. Het daltarief van € 0,20 per uur wordt, samen met camerabewaking, ingevoerd om te voorkomen dat ongewenste bezoekers zonder belemmering toegang hebben tot de parkeergarage.

Abonnementen

Er zijn twee soorten abonnementen voor parkeren in de parkeergarage op De Kaap: een nachtabonnement en een 24-uurs abonnement.

  • Een nachtabonnement voor de parkeergarage is geldig van 17:00 uur tot 9:00 uur ’s morgens en op zondag. Op deze manier kunnen mensen die niet op De Kaap wonen, ’s avonds en ‘s nachts de auto veilig, droog en bewaakt in de garage parkeren. De nachtvergunning kost € 150 per jaar en is aan te vragen bij Parkeerservice
  • Met een 24-uurs abonnement voor de parkeergarage, in combinatie met een reguliere parkeervergunning voor alle pleinen, kunt u voor € 20 per jaar meer een abonnement voor de parkeergarage kopen bij de gemeente. Dat betekent dat het voor € 320per jaar mogelijk is om op alle pleinen én in de parkeergarage te parkeren.

In-en uitrijden

Na 22:00 uur kan iedereen, na betaling van het parkeerkaartje, uitrijden. Na 22.00 uur kunt u de parkeergarage niet meer inrijden (dit geldt niet voor abonnementhouders).

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Of wilt u graag een persoonlijke uitleg? Dan kunt u terecht op het parkeer-spreekuur. Van 1 tot en met 14 juni, op werkdagen van 16:00 tot 17:00 uur in de beheerdersloge (in de sleuf) van de parkeergarage.

De Kaap

De Kaap is een gezamenlijk project van de gemeente, Stichting Woonconcept en Woonconcept Vastgoed. Naast de parkeergarage worden op De Kaap in totaal ruim 90 woningen gebouwd. Er komen 30 aanleunwoningen, 38 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en 8 grondgebonden koopwoningen langs het park.  Park Dwingeland wordt groter door het uit te breiden over een deel van het dak van de parkeergarage. Op 27 mei is de nieuwe locatie van het Jannes van der Sleedenhuis geopend op De Kaap. Op 21 september zal de opening van het hele gebied De Kaap worden gevierd.

Foto: Andre Weima

Uitgelicht

Zoeken