Lees voor

Hoogeveen zegt JA tegen beroepenfeest van On Stage

14 juni 2017 - Gemeente Hoogeveen, het VMBO-onderwijs én het bedrijfsleven hebben JA gezegd tegen het Beroepenfeest van On Stage: een positief (beroeps)podium voor VMBO leerlingen. Morgenmiddag 15 juni vindt de kick-off plaats in het raadhuis.

Beroepskeuze

Teveel (V)MBO jongeren vallen uit tijdens hun middelbare schoolperiode. Vaak door een verkeerde beeldvorming van het beroep of niet weten wat te kiezen. Hierdoor stromen zij later in op de arbeidsmarkt en ontstaat er in onbekende (en onbeminde) branches een tekort. Folders en internet kunnen het verhaal van een bevlogen beroepsbeoefenaar niet vervangen. Het persoonlijk contact met deze professionals is een belangrijke aanvulling op het keuzeproces van leerlingen. Daarom komen ondernemers, zzp-ers, ouders, bedrijven en organisaties uit alle sectoren vertellen over hun werk bij het Beroepenfeest.

Beroepenfeest

Na voorbereidende activiteiten gedurende het schooljaar, gaan de leerlingen tijdens het Hoogeveen On Stage Beroepenfeest in gesprek met de beroepsbeoefenaren over beroep en werkdag. De professionals komen in beroepskleding, met attributen of een grappige herkenbare outfit. Het beroep staat centraal tijdens deze persoonlijke ontmoetingen: wat houdt het vak in en hoe ziet een werkdag er nu echt uit? Leerlingen worden uitgenodigd voor een werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. En: dromen mag, dus van automonteur tot en met advocaat, iedereen is welkom!

Doe Dag werkbezoeken

Op de Doe Dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze afspraken hebben gemaakt. Tijdens dit werkbezoek krijgen leerlingen de kans om het werk, het bedrijf en de ondernemers beter te leren kennen en te ervaren wat de werkdag inhoudt.
Tijdens de kick-off op donderdag 15 juni, wordt door de ambassadeurs van Hoogeveen On Stage, de wethouders Gert Vos (Onderwijs) en Bert Otten (Economie), het officiële startsein gegeven voor deze eerste editie van Hoogeveen On Stage. Aanmelden voor de Kick-Off kan via mail@hoogeveenonstage.nl. Meer informatie en aanmelden als beroepsbeoefenaar of sponsor kan via www.hoogeveenonstage.nl

Uitgelicht

Zoeken