Lees voor

Gerichte opleiding vergroot kansen van werkzoekenden

6 juni 2017 - Gistermiddag heeft wethouder Bert Otten aan 25 deelnemers van de opleiding Wet op financieel toezicht hun certificaat uitgereikt. Deze 25 werkzoekenden behaalden met steun van UWV en de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe en De Wolden dit certificaat waarmee ze hun kansen op werk aanzienlijk vergroten. Wethouder Bert Otten: ‘Verzekeraars vertelden ons dat ze moeilijk medewerkers kunnen vinden die dit certificaat op zak hebben. Daarom hebben wij dit traject gestart en het is natuurlijk een geweldig om te horen dat al 12 van deze mensen een baan hebben gevonden.’

Een Wft-basis certificaat is sinds 2013 voor iedereen verplicht die klantcontact heeft in de financiële sector. In het traject dat de 25 deelnemers op het Alfa-college volgden, kregen ze ook een sollicitatietraining en maakten ze kennis met potentiële werkgevers. Deze aanpak werpt duidelijk vruchten af.

samen werken aan werk

Samen werken aan werk

Wft is een van de trajecten van Samen werken aan werk. Er zijn veel organisaties die proberen mens en werk aan elkaar te koppelen. Toch lukt dat niet altijd goed, mede door een versnipperde aanpak. Samenwerking moet hier verandering in brengen. De gemeenten De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe, UWV, Alescon, Alfa-college en UWV trekken samen op vanuit de vraag naar personeel en de behoefte van alle werkzoekenden. Waar nodig betrekken ze ook andere partijen. Zo moet een goede match ontstaan tussen vraag en aanbod van werk en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. 

foto Andre Weima

Uitgelicht

Zoeken