Lees voor

Gemeente wil bouwkavels uitgeven in Nijstad-Oost

Nijstad-Oost ligt aan de ene kant tegen Erflanden aan en aan de andere kant is recreatiegebied Nijstad in ontwikkeling.

6 juni 2017 - De gemeente Hoogeveen wil in Nijstad-Oost, in de hoek van Nijstad en de Zuidwoldigerweg, ongeveer 80 kavels voor woningbouw uitgeven. Nijstad-Oost is op het kaartje hieronder lichtgroen ingekleurd.

Wethouder Bert Otten: ‘Bij het opstellen van de woonvisie hebben we geconstateerd dat er behoefte is aan woningbouw in Hoogeveen en ook dat de wijk Erflanden populair is. Nijstad-Oost ligt dicht bij de kern van Hoogeveen en vlak tegen de Erflanden aan. Bovendien ligt recreatiegebied Nijstad, dat nu nog in ontwikkeling is, vlakbij. We verwachten dus dat er veel belangstelling zal zijn om op deze plek te wonen.’

Eind 2018 bouwrijp maken

De gemeente gaat nu een gebiedsvisie maken voor het gebied rond de Zandwinplas; een globaal plan waarin de historie van het gebied schreven wordt, net als de wettelijke kaders en de mogelijke sfeer van de nieuwe wijk. Otten: ‘Deze visie bespreken we graag met omwonenden en belangstellenden. Op basis van de reacties en input werken we drie varianten uit waarin we onder andere het aantal en soort woningen en de inrichting van de openbare ruimte beschrijven. Ook deze drie varianten leggen we voor aan inwoners waarna uiteindelijk het college van B&W een keuze maakt.’ De gemeente verwacht in het najaar van 2018 te kunnen starten met het bouwrijp maken van de locatie.

Bekijk hier het B&W besluit.

Uitgelicht

Zoeken