Lees voor

Een oplossing op maat helpt Comidas Mrgdech aan een baan bij DUO

Comidas Mrgdech vluchtte in 2009 vanuit Irak naar Nederland. Na een verblijf in een azc kreeg hij een verblijfsvergunning. Hij kwam wonen in Hoogeveen. 

Comidas vertelt in de nieuwsbrief ICT Info van DUO: ‘In 2010 met behulp van UAF - een stichting voor vluchteling-studenten - heb ik een cursus Nederlands gevolgd en heb het staats examen Nederlands als tweede taal behaald. In Baghdad heb ik een ICT informatica opleiding gedaan en deze heb ik in Nederland laten herwaarderen en ben gestart met de opleiding ICT-Beheer, MBO4 bij het Alfa-College in Hoogeveen. Deze heb ik in 2016 met succes afgerond.
Ik kreeg de mogelijkheid van januari tot en met april bij DUO stage (werkervaringsplaats) te gaan lopen en heb dit meteen aangegrepen. Mijn eerste stageplek bij de Helpdesk was een mooie ervaring om te doen en heb veel geleerd van de leuke collega’s. Ik heb daarna bij Operations in het Rekencentrum stage gelopen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en werd ontzettend goed begeleid door leuke collega’s. Het was voor mij een mooie ervaring en leer nog steeds ontzettend veel.
Met ingang van 1 mei heb ik een contract voor 3 jaar en ben ik op woensdag 10 mei beëdigd. Ik ben erg dankbaar dat ik deze mooie kans heb gekregen.’

De accountmanager die Comidas in Hoogeveen begeleidde vertelt: ‘Toen Comidas vertelde dat hij heel graag aan de slag zou willen bij DUO, had ik er een hard hoofd in. Hij zou waarschijnlijk op basis van een assessment afgewezen worden. Ik heb toen met DUO overlegd dat hij een werkstage kon doen zodat ze samen konden kijken of er toch een match was. En dat werd een mooi succes! Zo proberen we voor klanten echt oplossingen te zoeken op maat; echte oplossingen die werknemer en werkgever vooruit helpen’. 

Uitgelicht

Zoeken