Lees voor

Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in Hoogeveen

Gasloos wonen, hoe doe je dat? De familie Knaap vertelt erover tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route met thematour ‘Energieneutraal’. Carlos Knaap deelt graag zijn ervaringen over de weg naar een energie neutrale woning. De thematour ‘Energieneutraal’ vindt plaats op zaterdag 1 juli om 11.00 uur in Hoogeveen. Er is plek voor acht geïnteresseerden om mee te gaan met de tour en meer te leren over energie opwekken. Aanmelden kan via www.duurzamehuizenroute.nl.

Voorbeeldwoning

De twee-onder-een-kap woning van de familie Knaap geniet volop van de zon, als zogenaamde zonnewoning. Drie zonnecollectoren en tien zonnepanelen vangen de zonne-energie op, om het huis te verwarmen en het opwekken van voldoende stroom. Een aansluiting op het gasnet is dus niet meer nodig.

Thematours in Drenthe

Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt. De thematours worden georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met Expeditie Energieneutraal Wonen en het Drents Energieloket van de provincie Drenthe.

Op vrijdag 23 juni  is er een thematour ‘Duurzaamste huis van Drenthe’ in De Wijk en op zaterdag 24 juni de thematour ‘Energiepluswoning’ in Coevorden. Ook hiervoor geldt: aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.

Uitgelicht

Zoeken