Lees voor

Sterrenhoeve omgetoverd van kinderboerderij tot levendig centrum voor iedereen

3 juli 2017 - Afgelopen zaterdag is in Krakeel de vernieuwde Sterrenhoeve geopend. De Sterrenhoeve was tot juni 2016 een kinderboerderij. Toen de kinderboerderij sloot, rees de vraag wat te doen met het gebouw en de omgeving. Een initiatiefgroep, bestaande uit inwoners, peuterspeelzaalorganisatie en de gemeente Hoogeveen, heeft hiervoor een plan gemaakt en uitgevoerd. Wethouder Jan Steenbergen: ‘We zien hier weer een geweldig voorbeeld van goede samenwerking tussen inwoners en verschillende partijen. Na de sluiting van de kinderboerderij hebben we wijkbewoners de ruimte gegeven om zelf iets nieuws op te bouwen, op voorwaarde dat de wijkfunctie ermee versterkt wordt. Dat is fantastisch gelukt!’

Voor iedereen

De stichting PeuterSpeelzalen Hoogeveen heeft in de Sterrenhoeve de eerste ‘groene peuterspeelzaal’ in Drenthe in gebruik genomen. Op deze peuterspeelzaal staat buitenspelen centraal; er is een natuurlijk speelterrein aangelegd. 
Het terrein is voorzien van een watertappunt van WMD zodat iedereen haar of zijn dorst kan lessen. Schoolkinderen hebben met een sponsorloop het benodigde bedrag voor aanschaf bij elkaar gehaald. De voormalige weide is ingericht als beleefpark; dit park wordt nog verder ontwikkeld. De moestuin is nu ook door mindervaliden te gebruiken. Verder heeft Buurtbeheer een nieuwe plek gekregen waar ook vrijwilligers gebruik van kunnen maken.

foto Andre Weima

Uitgelicht

Zoeken