Lees voor

Deelnemers 100-100-100 produceren 94% minder restafval

12 juli 2017 – Op dinsdag 11 juli kwamen de deelnemers aan de Hoogeveense editie van 100-100-100 samen in de Spaarbankhoeve om het project af te sluiten. Tijdens de slotbijeenkomst werden de resultaten bekendgemaakt en gaf deelneemster Grietje Loof een inspirerende presentatie over leven met minder afval. 

Online platform

Het is de Hoogeveense huishoudens gelukt om tijdens de 100 dagen van het project gemiddeld met 94% minder restafval te leven. Dat verdiende een pluim en die werd dan ook gegeven door wethouder Jan Steenbergen, die zelf ook de uitdaging was aangegaan. 
Naast het goed scheiden van afval, bewustwording van wat eigenlijk écht afval is (= niet recyclebaar), deelden de 100 gezinnen de afgelopen tijd veel tips op het online platform over het voorkomen van afval. Tijdens de slotbijeenkomst werd samen gegeten en gesproken over afvalscheiding.

Inspiratie

De deelnemers zijn het erover eens: minder afval produceren en je afval beter scheiden is helemaal niet moeilijk. Ze zijn een inspiratiebron voor heel Hoogeveen, want vanaf oktober zal de grijze restafvalcontainer minder vaak worden geleegd. Dat vraagt om meer bewustwording en betere afvalscheiding door inwoners van de gemeente. 

foto Andre Weima

Uitgelicht

Zoeken