Lees voor

Wilt u meedenken en meepraten over Bestuurlijke Innovatie?

Inwoners aan het roer. Burgemeester Karel Loohuis zei er vorig jaar dit over: ‘Inwoners kunnen zelf heel goed bepalen hoe hun omgeving en de samenleving eruit moet zien. Als overheid gaan we proberen meer los te laten.’ Natuurlijk gebeurt er al van alles op het gebied van loslaten en inwoners de ruimte geven. Denk maar aan De Smederijen. Bij de voorbereiding van de vernieuwing van het Zwarte Dijkje in Noordscheschut gaat het loslaten een stap verder: de inwoners staan echt aan het roer.

Loslaten

Loslaten mag natuurlijk niet betekenen dat de gemeente alles op zijn beloop laat. Loohuis: ‘Als we u meer ruimte willen geven, wat vraagt dat dan van de gemeente? Hoe ziet u uw betrokkenheid en op welke manier kunt u dit optimaal invullen? En op welke manier moeten we dan als college, gemeenteraad en ambtenaren vernieuwen om hierop goed aan te sluiten?’ Het is een proces waarin we zoeken. Zoeken naar rollen die passen bij de veranderde tijd. 

Meld u aan voor 10 februari 

U kunt ons helpen in deze zoektocht en daarom hebben we op vrijdag 10 februari een speciale dag gepland waarop we u aan het woord willen laten. Op die dag begint de Hoogeveense Week van de Bestuurlijke Innovatie. U kunt op die dag, onder leiding van een trainer, samen op zoek naar antwoorden op bovenstaande vragen. Het belooft een inspirerende en leerzame dag te worden, voor u en ook voor de gemeente. We zoeken ongeveer 15 inwoners die deze dag mee willen doen en die samen een mooie afspiegeling vormen van de Hoogeveense samenleving. Met elkaar maken we Hoogeveen, met elkaar maken we ook deze dag. We beginnen om 9.00 uur en rond 15.30 uur is de afsluiting. Uiteraard staan koffie, thee en ook een lunch voor u klaar. Wilt u meedoen? Dan kunt u zich aanmelden via www.hoogeveen.nl/innovatie. U ontvangt van ons een bevestiging. 

Ook de gemeenteraad, het college en de ambtenaren hebben in die week een Bestuurlijke Innovatiedag. De uitkomsten van alle bijeenkomsten in die week nemen we mee naar vrijdag 17 februari, een dag waarop alles bij elkaar komt. Informatie hierover volgt later.

Het Huis van Hoogeveen 

Uitgelicht

Zoeken