Lees voor

Wethouder Gert Vos leest voor in Nieuweroord tijdens Voorleesdagen

25 januari 2017 – De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen! Op bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven in het hele land wordt deze week voorgelezen. Uiteraard wordt ook in de gemeente Hoogeveen stilgestaan bij de voorleesdagen. Wethouder Gert Vos las vandaag een spannend verhaal voor aan kinderen van basisschool OBS De Hoeksteen in Nieuweroord. High Five

Wethouder Gert Vos benadrukt het belang van voorlezen: ‘Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo heeft het een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Je geeft je kind kansen voor de toekomst! Daarnaast is voorlezen natuurlijk leuk om te doen voor zowel het kind als de ouders!’. Wethouder Vos is Drentse Taalheld; hij zet zich in voor mensen die problemen hebben met lezen of schrijven. 

Prentenboek van het Jaar

Dit jaar is De Kleine Walvis van Benji Davis gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het is een mooi verhaal over eenzaamheid, vriendschap en samenzijn. Doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen duren tot 5 februari.

In het kader van de Voorleesdagen zijn er ook twee voorstellingen in de bibliotheek. Op woensdagmiddag 25 januari geeft Maaike Mikx om 14.00 uur een vertelvoorstelling voor kinderen tot vier jaar. Toegang is gratis. Op zaterdag 28 januari speelt Smoespot Theater om 14.30 uur een vertolking van De Kleine Walvis. Entree is 3,50 euro.

foto Gerrit Boer

Uitgelicht

Zoeken