Lees voor

Volwaardige ziekenhuiszorg in Hoogeveen, praat u erover mee?

19 januari 2017 - Als leden van de gemeenteraad van Hoogeveen merken we dat onze inwoners zich opnieuw zorgen maken over het behoud van volwaardige ziekenhuiszorg in Hoogeveen. Wij delen deze zorg, samen met het college van B&W. Wij horen ook alle geruchten en zijn er dan ook niet gerust op. 

Om die reden wenden we nu en in de toekomst, net als we eerder hebben gedaan, onze invloed aan om een bijdrage te leveren aan het behoud van volwaardige ziekenhuiszorg in onze gemeente. Als bestuurders van Hoogeveen gaan wij niet over de bedrijfsvoering van ziekenhuis Bethesda. We zullen echter wel alle lobby-mogelijkheden inzetten om invloed uit te oefenen op de beslissingen die genomen worden door de Treant Zorggroep, die de ziekenhuizen in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen bestuurt. Dit doen we onder andere door in gesprek te gaan met de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van Treant en een oproep aan het college om in gesprek te gaan met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Daarnaast spreken we ambassadeurs aan en roepen we onze collega’s in de Tweede Kamer op om kamervragen te stellen over de situatie. 

We krijgen veel vragen over wat we als gemeentebestuur van Hoogeveen nu eigenlijk doen om te zorgen dat er volwaardige ziekenhuiszorg voor alle inwoners beschikbaar blijft. Wij gaan hier graag met u over in gesprek tijdens een bijeenkomst die wij zeer binnenkort gaan organiseren. We nodigen ook verschillende betrokken partijen uit om mee te praten, zoals de Treant Zorggroep en huisartsen. U bent van harte welkom op deze avond. Zodra de datum en locatie bekend zijn volgt er meer informatie. 

Bericht namens de gemeenteraad

Uitgelicht

Zoeken